Θρήνος στο ελληνικό χάντμπολ, καθώς την Παρασκευή έφυγε από τη ζωή ο 39χρονος προπονητής και πατέρας ενός παιδιού, Σωτήρης Ντάλας.

Για την είδηση του θάνατου του νεαρού προπονητή εξέδωσε ανακοίνωση και η ΟΧΕ:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει με βαθιά οδύνη τον θάνατο του προπονητή Σωτήρη Ντάλα.

O Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης σύσσωμο το Δ.Σ. της ΟΧΕ και ειδικότερα το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Κρανιώτης, η ΚΕΔ, το προσωπικό της Ομοσπονδίας και το γραφείο Τύπου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Σωτήρη Ντάλα.

Ο προπονητής της Αναγέννησης Άρτας έφυγε από την ζωή σήμερα σε ηλικία 39 ετών μετά από μεγάλη και γενναία μάχη που έδωσε με τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν την τελευταία τριετία.

Εργατικός, μορφωμένος, χαμογελαστός ο Σωτήρης μεγάλωσε μέσα στο χάντμπολ, έπαιξε στην Αναγέννηση Άρτας, τον Πρωτέα Άρτας, τον ΑΟ Ιωαννίνων και τον Πανιώνιο.

Από μικρός ασχολήθηκε με την προπονητή, οδήγησε την Αναγέννηση Άρτας στον μοναδικό της τίτλο στα τμήματα υποδομής, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων το 2008, ενώ την ίδια χρονιά συνέβαλε τα μέγιστα ως μέλος του τεχνικού τιμ στον τελευταίο έως σήμερα τίτλο του συλλόγου, το Κύπελλο Γυναικών στα Γιαννιτσά.

Την επόμενη διετία (2009-2011) ανέλαβε πρώτος προπονητής της ομάδας, στην συνέχεια πέρασε και από τον πάγκο του Πρωτέα Άρτας, ενώ την τελευταία διετία ήταν και πάλι προπονητής της Αναγέννησης Άρτας.

Αφήνει πίσω του την σύζυγο του Σοφία και τον 5χρονο γιο του Ευθύμιο.

Σωτήρη όλο το χάντμπολ κλαίει για σένα σήμερα.

Καλό ταξίδι, θα ανταμώσουμε ξανά στα αιώνια χαντμπολικά γήπεδα».