Αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ήταν 17 ετών. Στην Πρέμιερ Λιγκ πρόλαβε να παίξει σε 19 αγώνες, σημειώνοντας 4 γκολ. Καθώς, όμως, ο Φεντερίκο Μακέντα δεν μπορούσε να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα της ομάδας, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον προτίμησε να τον δώσει δανεικό, προκειμένου να «πάρει» παιχνίδια στα πόδια του.

Μετά τον δανεισμό του στη Σαμπντόρια και την ΚΠΡ, ο Μακέντα βρέθηκε στη Στουτγάρδη, όπου στις τελευταίες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα έχει κατορθώσει να κάνει αισθητή την παρουσία του, χωρίς, ωστόσο, να έχει σημειώσει κάποιο γκολ.

Αυτό που είναι εμφανές, είναι πως η ψυχολογία του Ιταλού έχει ανέβει πολύ, τόσο που ο ίδιος ζητά από τον Φέργκιουσον να τον παραχωρήσει με κανονική μεταγραφή στη γερμανική ομάδα.

«Μετά από καιρό έχω βρει τον εαυτό μου και νιώθω ευτυχισμένος. Μεγάλο ρόλο έχει παίξει η ομάδα μου, καθώς όλοι με βοηθούν πολύ. Είμαι τόσο ικανοποιημένος από την παρουσία μου στη Στουτγάρδη, που σκέφτομαι σοβαρά να μείνω για χρόνια στην ομάδα. Αυτό, ασφαλώς, εξαρτάται από τις προθέσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο μάνατζέρ μου είναι έτοιμος να ζητήσει από τη διοίκηση της αγγλικής ομάδας, να με παραχωρήσει στη Στουτγάρδη με κανονική μεταγραφή», τόνισε ο Μακέντα.

Απομένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Φέργκιουσον, ο οποίος έχει δείξει, στο παρελθόν, πως εκτιμά τις ικανότητες του νεαρού Ιταλού.

Πηγή: sport-fm.gr