Η ΕΣΑΠ είχε προειδοποιήσει την Πολιτεία πως δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα ελληνικό βόλεϊ και πως υπάρχει κίνδυνος να μη ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, η διοργανώτρια αρχή της Α1 βόλεϊ των ανδρών απέστειλε επιστολή την Τετάρτη στον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή, επισημαίνοντάς του πως δεν έχει ενημερωθεί το προεδρείο της για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της περυσινής επιχορήγησης, πως δεν φαίνεται να διατηρείται το ίδιο καθεστώς στην οικονομική ενίσχυση των σωματείων και πως δεν υπάρχει χρόνος για να επιλυθούν όλα αυτά τα ζητήματα.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Πάνο Μπιτσαξή, η ΕΣΑΠ γνωστοποιεί στον ΓΓΑ τον έντονο προβληματισμό των σωματείων-μελών της για τη μη επίλυση των εκκρεμών θεμάτων που αφορούν τις ομάδες της Α1 ανδρών.
Στην επιστολή της, η ΕΣΑΠ επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης της περυσινής επιχορήγησης (ενώ, αντίθετα, το ίδιο θέμα έχει ρυθμιστεί εδώ και καιρό στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ που διέπεται από το ίδιο ακριβώς νομικό καθεστώς).

Επίσης, παρά το γεγονός ότι ο ΓΓΑ στην τελευταία συνάντησή του με την Ένωση, είχε διαβεβαιώσει πως θα διατηρηθεί η οικονομική ενίσχυση των ομάδων της Α1 ανδρών και το ίδιο νομικό καθεστώς των ΤΑΑ, δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, καμία ενημέρωση για την απαραίτητη ενσωμάτωση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων σε σχετικό νομοσχέδιο (απαραίτητη προϋπόθεση για το θέμα αυτό, σε αντίθεση με τους πρόσφατα εκδοθέντες κανονισμούς βόλεϊ για τους οποίους προβλέπεται μόνο υπουργική απόφαση).

Δεδομένης της ασφυκτικής πίεσης χρόνου που υπάρχει πλέον, οι παραπάνω εκκρεμότητες έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τα σωματεία και την ΕΣΑΠ, η οποία έχει αναβάλλει κάθε προγραμματισμό για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011(προκήρυξη, κλήρωση), ενώ, πλέον, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί επ’ αόριστον η έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Να τονιστεί ότι η ΕΣΑΠ, στην τελευταία της Γενική Συνέλευση, είχε αποφασίσει ότι θα εξεταστεί ακόμα και το ενδεχόμενο τερματισμού του ισχύοντος καθεστώτος (ΤΑΑ) το οποίο, αν συμβεί, θα έχει επίπτωση και σε άλλους συντελεστές του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, όπως αθλητές κ.α.

Για αυτούς τους λόγους, η Ένωση ζητά από τον κ. Μπιτσαξή την άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων, όπως και την άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση της Ένωσης, που έχει καταθέσει σχετικό αίτημα, αμέσως μετά την εκλογή της στις αρχές Ιουλίου».

πηγή: Sport-fm