Αισιόδοξος φάνηκε αναφορικά με το μέλλον του Παναθηναϊκού ο Σίλβα Κλέιτον με δηλώσεις του. Στην πολύ δουλειά εστίασε την προσοχή του για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της αλλά και αυτός τον δικό του, που είναι να μείνει και να βοηθήσει το «τριφύλλι» επειδή κουράστηκε να μην παίζει. Εάν πάντως δεν συμπεριληφθεί στα πλάνα του προπονητή του, τότε: «Εάν δεν είμαι στα σχέδια του προπονητή, προτιμώ να φύγω για να βρω ποδοσφαιρικά τον εαυτό μου».

Στο φιλικό σε είδαμε σε πολύ καλή κατάσταση. Πως βλέπεις τη φετινή χρονιά; Μπορείς να είσαι μία εσωτερική μεταγραφή;
«Είμαι δύο χρόνια εδώ χωρίς να παίξω, χωρίς να κάνω προετοιμασία. Να αρχίσω τη σεζόν και να την ολοκληρώσω. Ελπίζω φέτος να τα καταφέρω. Αρχίσαμε καλά και δυνατά. Υπάρχει ωραίο κλίμα. Ο ένας βοηθάει τον άλλο. Θέλει δουλειά. Είμαστε στην αρχή και πρέπει να τα δώσουμε όλα τώρα, για να δούμε στη συνέχεια το αποτέλεσμα».

Εσύ αισθάνεσαι έτοιμος να βοηθήσεις την ομάδα παραπάνω;
«Κανένας δεν είναι έτοιμος ακόμα. Στο φιλικό δώσαμε όλοι το 100% και ήταν το καλύτερο μας. Αυτό κάνουμε κάθε μέρα, για να φτάσουμε στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε».

Μετά τις φετινές αποχωρήσεις, πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι εξίσου δυνατός με τα προηγούμενα χρόνια;
«Εγώ πιστεύω ναι. Υπάρχουν καλοί παίκτες, με ποιότητα, προσωπικότητα, που μπορούν άνετα να τιμήσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Εάν δουλέψουμε σκληρά, θα φτάσουμε και ψηλά».

Σε είδαμε σε μία νέα θέση στο φιλικό…

«Δεν είναι η φυσική μου θέση αλλά θα βοηθήσω την ομάδα από όπου χρειαστεί».

Έχεις εντοπίσει διαφορές του Φερέιρα σε σχέση με τους άλλους προπονητές που είχες στον Παναθηναϊκό;
«Δεν θέλω να συγκρίνω. Ο καθένας έχει τον τρόπο που δουλεύει, τη φιλοσοφία, το μυαλό του».

Σε σχέση με τη συμπεριφορά τους απέναντι σου;
«Όπως όλοι ξέρετε, εγώ και αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαμε ένα πρόβλημα με τον Τεν Κάτε. Για τον άλφα ή τον βήτα τον λόγο δεν μας πήγαινε, ποδοσφαιρικά ή προσωπικά. Είχε τους λόγους του».

Σε βοηθάει το γεγονός ότι με τον Φερέιρα μιλάς την ίδια γλώσσα;
«Για μένα είναι το ίδιο. Και με τον Νιόπλια μιλούσα στα ελληνικά. Η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση. Άμα δεν δουλεύεις και δεν δείχνεις στο γήπεδο όσα μπορείς, ο προπονητής δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Πρέπει να δίνεις το 100% για να κερδίζεις μία θέση στην ομάδα».

Ο δανεισμός σου στην Ουκρανία σε πήγε πίσω;
«Όχι. Πιστεύω ότι κέρδισα πολλά. Πήρα χρόνο συμμετοχής. Είναι μία δύσκολη χώρα, με ένα ποιοτικό πρωτάθλημα όπου παίζεται καλό ποδόσφαιρο».

Εάν δεν είσαι στα σχέδια του προπονητή, θα προτιμήσεις να φύγεις;
«Σίγουρα. Είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου μου με τον Παναθηναϊκό. Είναι δύο χρόνια που δεν έχω παίξει. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει. Εάν δεν είμαι στα σχέδια, καλύτερα να πάω αλλού για να μπορέσω να βρω τον εαυτό μου ποδοσφαιρικά».

Εάν το σύστημα είναι 4-3-3, πού πιστεύεις ότι μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;
«Στη Λάρισα έπαιζα στα άκρα. Όπως περνάνε τα χρόνια, μαθαίνεις περισσότερα πράγματα. Εξαρτάται και από τους παίκτες που έχεις δίπλα σου. Δεν έχω πρόβλημα. Στο φιλικό έπαιξα στην κορυφή. Όπου χρειαστεί η ομάδα και μπορώ να βοηθήσω. Στη μεσαία γραμμή, στα άκρα, στην κορυφή. Όπου και να κρίνει ο προπονητής, εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Θεωρείς ότι υστερείς σε κάποιον τομέα και πρέπει να βελτιωθείς;
«Σίγουρα υστερώ σε φυσική κατάσταση και πρέπει να βελτιωθώ. Μέσα στο γήπεδο, να βρεις το συμπαίκτη σου, να παίξεις πιο γρήγορα, χρειάζεσαι ρυθμό. Πιστεύω πως όλο αυτό τον καιρό που είμαι έξω, έχω χάσει αυτή την αίσθηση. Τη γρήγορη σκέψη ότι έχεις συμπαίκτη δίπλα σου. Αγώνα με αγώνα, μπορείς να τα ξανακερδίσεις».

Ποιον αντίπαλο προτιμάτε στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Ότι βγει. Θα βγούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε και να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ όποιος αντίπαλος κι αν είναι. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Όποιος βρίσκεται εκεί θα είναι καλός. Είμαστε όμως Παναθηναϊκός, είμαστε καλή ομάδα και θα μπούμε να νικήσουμε»

Πηγή: sportfm.gr