Κάλιο αργά, παρά ποτέ λέει ο σοφός λαός, κάτι που στην περίπτωση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ βρίσκει πλήρη εφαρμογή. Ο μέσος της ΑΕΚ άφησε πίσω του το κακό ξεκίνημα της σεζόν, τους τραυματισμούς του και δείχνει με τις τελευταίες εμφανίσεις του ότι δικαίως οι διοικούντες επέμεναν το περασμένο καλοκαίρι να τον κάνουν δικό τους.

Ο Σενεγαλέζος είναι ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της «Ένωσης» το τελευταίο διάστημα. Ειδικά στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, αλλά και στα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ, έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και απόλυτα δικαιολογημένα αντιμετωπίζεται πλέον ως πολυτέλεια στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Όσο περνά ο καιρός, το «θηρίο»- όπως τον αποκαλούν- ανεβάζει τα νούμερά του. Έχει περιορίσει σημαντικά τα λάθη και παρουσιάζεται περισσότερο προσεκτικός στα μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να μην «κιτρινίζει» τόσο συχνά όσο στις αρχές της περιόδου. Με εκείνον στη σύνθεσή, το κέντρο της ομάδας «έδεσε» και θεωρείται δεδομένο πως με ανάλογες εμφανίσεις, στην ΑΕΚ θα… πανηγυρίζουν ουσιαστικά για ακόμη μία εσωτερική μεταγραφή!

Μαζί με τον Λεονάρντο, αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις των πλέι οφ και διατηρούν την ομάδα σε τροχιά πρώτης θέσης. Όλα αυτά, τη στιγμή που από την ενδεκάδα λείπουν οι Νάτσο Σκόκο και Νίκος Λυμπερόπουλος, δύο υπερπολύτιμες μονάδες για τον Μανόλο Χιμένεθ…

Πηγή: sday.gr