Ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε για ποιο λόγο δεν έκανε τον κλασικό πανηγυρισμό του με τις γροθιές μετά τη νίκη της Τουρκίας επί της Εθνικής Ελλάδας στον ημιτελικό του EuroBasket 2025, ενώ αποκάλυψε ότι ο υπάλληλος της ομοσπονδίας που έκανε την ανάρτηση με το «χωρίς οίκτο», η οποία προκάλεσε την αντίδραση της ΕΟΚ, έχει ήδη απολυθεί.

Η Τουρκία κατάφερε για δεύτερη φορά στην ιστορία της, καθώς η πρώτη ήταν το 2001, να προκριθεί σε τελικό Eurobasket και την παραμονή του μεγάλου αγώνα με τη Γερμανία ο Αταμάν έκανε δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε και στους Έλληνες φίλους του αλλά και στην ανάρτηση της τουρκικής ομοσπονδίας που προκάλεσε αντιδράσεις.

«Αυτά είναι τα σόσιαλ μίντια και τα σόσιαλ μίντια είναι πολύ επικίνδυνα. Γιατί; Επειδή μερικές φορές είναι υπό τον έλεγχο μερικών ανθρώπων που δεν έχουν την εμπειρία. Το άκουσα αυτό δύο ώρες πριν, ο CEO μας μου το είπε. Έκαναν αυτό το post νομίζω χθες το βράδυ, γύρω στις δύο και αφότου έμαθε για αυτό η ομοσπονδία, αμέσως αποδέσμευσαν αυτόν που έκανε την ανάρτηση, την κατέβασαν και ζήτησαν συγγνώμη.

Συμφωνώ απόλυτα, αυτή δεν ήταν σωστή ανάρτηση αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει καμία φορά στα σόσιαλ μίντια και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Χθες ήταν ήρεμα και μετά το παιχνίδι, οι Τούρκοι με τους Έλληνες φιλάθλους. Κάθε φορά όλοι ξέρουν ότι μερικές φορές υπάρχει ένα πολιτικό πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών αλλά οι δύο ομοσπονδίες έχουν πολύ καλή σχέση. Και πολλοί παίκτες μου είναι εκεί, είναι μόλις ένα άτομο που το έκανε αυτό, στις δύο το βράδυ, ίσως με συναίσθημα και αμέσως όταν κατάλαβε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τον αποδέσμευσαν», είπε αρχικά ο προπονητής της Τουρκίας και συνέχισε.

«Δεν είναι πλέον εδώ, τον έστειλαν στην Τουρκία και κατέβασαν τη δημοσίευση. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα, ξέρω ότι νιώθουν άσχημα γιατί έχασαν και όπως ξέρετε χθες, όταν νικήσαμε αυτό το ιστορικό παιχνίδι, δεν είχα περισσότερη χαρά, δεν έκανα τις γροθιές μου σεβόμενος τους Έλληνες φίλους μου και την Ελλάδα, αλλά είμαι έτοιμος για γροθιές αύριο, όταν πάρω το κύπελλο».