Συγκλονιστικό φινάλε στη Stoiximan Super League με τον ΠΑΟΚ με νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του Άρη να κατακτά τον τίτλο, ενώ η ΑΕΚ θέλει δική της επικράτηση επί της Λαμίας και απώλεια βαθμών των ασπρόμαυρων για να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα. Μάχη αιωνίων για την τρίτη θέση στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στις 20:00 στο Κλεάνθης Βικελίδης ο ΠΑΟΚ που κρατάει πλέον την κατάσταση στα χέρια του αντιμετωπίζει τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας ότι με νίκη στέφεται πρωταθλητής. Οι κίτρινοι από την άλλοι θα προσπαθήσουν να πάρουν μια μεγάλη νίκη πριν τον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας ως μεγάλο κίνητρο να μην δουν τον μεγάλο τους αντίπαλο να πανηγυρίζει τον τίτλο.

Χωρίς ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα πάει στο ντέρμπι ο Άρης, με τον Άκη Μάντζιο να μην ανακοινώνει αποστολή. Το ίδιο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Οι ασπρόμαυροι επίσης δεν έκαναν γνωστές τις επιλογές τους, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην έχει προβλήματα.

ΑΕΚ – Λαμία
Την ίδια ώρα (20:00) στην OPAP Arena, η ΑΕΚ που είδε μεσοβδόμαδα το πρωτάθλημα να ξεγλιστράει από τα χέρια της, υποδέχεται τη Λαμία. Και θέλει το τρίποντο σε συνδυασμό με απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ (ήττα ή ισοπαλία) για να κατακτήσει αυτή τον τίτλο πανηγυρίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ δεν ανακοινώνει ποτέ αποστολές πριν από τα παιχνίδια της. Δεν προέκυψε κάποια νέα απουσία για τον Ματίας Αλμέιδα πέρα από τη γνωστή του Φερνάντες. Εξέτισε και επιστρέφει ο Ρότα. Ούτε η Λαμία ανακοινώνει αποστολή πριν από τις αναμετρήσεις της με τον Λεωνίδα Βόκολο δεδομένα να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αμαράλ που είναι τιμωρημένος.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Στις 20:00 στη Λεωφόρο θα λάβει χώρα και το ντέρμπι αιωνίων μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, με στόχο την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί σίγουρα σε έξοδο στην Ευρώπη. Για την ώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν το πάνω χέρι, με τους «πράσινους» να χρειάζονται μόνο τη νίκη για να καταφέρουν να τερματίσουν τρίτοι.

Στο ντεμπούτο του Χρήστου Κόντη ως υπηρεσιακού τεχνικού του Παναθηναϊκού εκτός έμειναν ο Ιωαννίδης που ακόμα ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις, ο Αϊτόρ που έχει πάρει ειδική άδεια καθώς έγινε πατέρας, αλλά και ο τιμωρημένος Μλαντένοβιτς. Στον αντίποδα επέστρεψαν οι Σένκεφελντ, Τζούρισιτς και Βέρμπιτς. Στην αποστολή είναι οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Ούγκο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν.

Στον Ολυμπιακό οι Ρίτσαρντς, Ρέτσος και Ιμπόρα επιστρέφουν, όχι όμως και ο Ορτέγα. Εκτός είναι λόγω καρτών ο Τσικίνιο ενώ απουσιάζει και ο Αλεξανδρόπουλος. Η αποστολή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Αμπι, Ρέτσος, Ντόι, Ορτα, Φορτούνης, Ιμπόρα, Ζέλσον, Καρβάλιο, Εσε, Ποντένσε, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας και Γιόβετιτς.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Λαμία (20:00) CosmoteSport 2
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20:00) CosmoteSport 3
Άρης – ΠΑΟΚ (20:00) NovaSports Prime

Πηγή: gazzetta.gr