Η Super League κατέληξε σε συμφωνία με την Πολιτεία, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της οπαδικής βίας.

Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου και η αναπληρώτρια πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με κοινό στόχο την άμεση βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος.

Έτσι, τεχνικά κλιμάκια από Τρίτη σε 14 γήπεδα για την εναρμόνιση με τις νέες προδιαγραφές των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες) και ταυτοποίησης εισόδου θεατών, άμεσα και η έκδοση της ΚΥΑ για τη φετινή χρηματοδότηση από το Στοίχημα.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης ανέφερε τα βασικά σημεία του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών έως και τις 12 Φεβρουαρίου είναι το «δέντρο», καθώς το «δάσος» είναι μην χρειαστεί οποτεδήποτε στο μέλλον να παρθούν ανάλογες αποφάσεις,

Ακόμη, οριοθέτησε το σφικτό χρονοδιάγραμμα (εντός των προσεχών 10 ημερών) της επιθεώρησης και των 14 γηπέδων της SL -αρχής γενομένης αύριο Τρίτη με τα «Απόστολος Νικολαΐδης», «ΟΠΑΠ Arena» και «Γεώργιος Καραϊσκάκης»- από τεχνικά κλιμάκια, με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς Αθλητισμού, Δημοσίας Τάξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και στελέχη των αντίστοιχων Υπουργείων και των ΠΑΕ, για τη δρομολόγηση της εναρμόνισής τους με τις νέες προδιαγραφές των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας (κάμερες) και ταυτοποίησης εισόδου θεατών

Έπειτα, ανακοίνωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση κατανομής της φετινής χρηματοδότησης σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, που όπως και πέρσι θα ανέρχεται συνολικά σε 66 εκατ. ευρώ και κάθε ΠΑΕ της SL θα λάβει από 1,5 εκατ. ευρώ.