Ποινή απαγόρευσης οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο σε ολόκληρο τον κόσμο για διάστημα ενός έτους, επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μετά από συνεννόηση και με τη FIFA, στον Μαρκ Οφερμαρς.

Έτσι κλείνει με τον τρόπο αυτό την υπόθεση με τα ακατάλληλα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που είχε αποστείλει ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός σε υπαλλήλους του Αγιαξ, την εποχή που ήταν αθλητικός διευθυντής του συλλόγου.

Όταν το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε, ο Οφερμαρς παραιτήθηκε από το πόστο του, προηγουμένως παραδέχθηκε τις πράξεις του και δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή για τη συμπεριφορά του. Ένα μήνα αργότερα όμως προσελήφθη σε αντίστοιχο πόστο στη βελγική Αντβέρπ, από την οποία αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει στη συνέχεια.

Ο Μαρκ Όφερμαρς, προτού βγουν στη… φόρα τα όσα έκανε με τις ανάρμοστες φωτογραφίες που έστελνε σε γυναίκες υπαλλήλους και τις ανήθικες προτάσεις που φέρεται να έκανε, δούλεψε στο συγκεκριμένο πόστο του «Αίαντα» για περίπου δέκα χρόνια και ήταν από τους πλέον περιζήτητους παράγοντες στην ποδοσφαιρική αγορά με το όνομά του να «παίζει» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα.