Το πρωτάθλημα του NBA είναι ήδη γεμάτο σκαμπανεβάσματα και η αστάθεια «βασιλεύει» στις περισσότερες ομάδες, με τους Μιλγουόκι Μπακς να μην γλιτώνουν από αυτό. Φάνηκε, εξάλλου, ξεκάθαρα στην ήττα τους με 120-113 από τους Σικάγο Μπουλς στην παράταση τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/12), στο εκτός έδρας παιχνίδι τους στο «United Center». Πλέον, το ρεκόρ τους είναι 13-6.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Είχε 26 πόντους (11/16 σουτ εντός πεδιάς, 4/4 ελεύθερες βολές) σε σχεδόν 39 λεπτά συμμετοχής. Μάζεψε επίσης 14 ριμπάουντ, είχε πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα και πέντε μπλοκ – ένα από αυτά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας που έμοιαζε πως θα έδινε τη νίκη στους Μπακς.

Ωστόσο, με τρεις πόντους μπροστά τα «ελάφια» επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ, ενώ απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα στο ρολόι κι ο Άλεξ Καρούσο των «ταύρων» ισοφάρισε το ματς και το έστειλε στον έξτρα χρόνο. Εκεί οι Μπουλς, έχοντας το μομέντουμ, έφτασαν στη νίκη, αν και απουσίαζαν οι δύο καλύτεροι παίκτες τους, Ντεμάρ ΝτεΡόζαν και Ζακ Λαβίν.

Η αντίδραση του Αντετοκούνμπο

Μετά το τέλος του ματς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας κι αφού είπε πως ποτέ δεν ξέρεις ποια είναι η σωστή επιλογή, δηλαδή να γίνει ή να μην γίνει φάουλ, τόνισε: «Δεν θα έπρεπε, πάντως, να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Έλειπαν οι δύο καλύτεροι παίκτες τους. Φτάσαμε σε σημείο να είμαστε κοντά στη νίκη, αλλά δεν παίξαμε καλά και δεν αξίζαμε να νικήσουμε. Δεν σεβαστήκαμε το ματς και οι Θεοί του μπάσκετ μας τιμώρησαν. Αν πας να κοροϊδέψεις το παιχνίδι, το παιχνίδι θα κοροϊδέψει εσένα».

«Το Σικάγο έκανε πολλά πράγματα καλύτερα από εμάς. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μονάχα στο ταλέντο. Πρέπει να είμαστε σε θέση να εκτελούμε σε υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε ο Αντετοκούνμπο, που είχε κι έναν μικροτραυματισμό. Αυτή η ατάκα, αν μη τι άλλο, ακούστηκε ως αιχμή προς τον προπονητή του, Έιντριαν Γκρίφιν ή και τους συμπαίκτες του. Διότι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ έβαλε 18 πόντους, αλλά ήταν πολύ άστοχος, όπως και ο Μαλίκ Μπίσλι, που σημείωσε 19. Στους 20 σταμάτησε ο Μπρουκ Λόπεζ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιστρέφουν στη δράση τα ξημερώματα της Κυριακής (3/12, 03:00) κόντρα στους Ατλάντα Χοκς εντός έδρας.