Έπειτα από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι χρησιμοποιούν τα προσωπικά στοιχεία του αντιδημάρχου Οικονομικών, Τάσου Αλόγλου, προκειμένου να εξαπατήσουν πολίτες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά για δήθεν συναλλαγές, ο δήμος Χανίων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό με την εμπλοκή αιρετού του Δήμου Χανίων, ενώ ανάλογα περιστατικά κατεγράφησαν πρόσφατα και με άλλους αντιδημάρχους στην Κρήτη».

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι επιχειρηματίες να μην ανταποκρίνονται στις εν λόγω πρακτικές, που, όπως επισημαίνεται, «μόνο στόχο έχουν την εξαπάτησή τους και σε κάθε ανάλογη περίπτωση να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για επιβεβαίωση της αλήθειας.

Οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή αφορά στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χανίων διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από την Οικονομική Υπηρεσία, βάσει συγκεκριμένων νόμιμων διαδικασιών, και όχι από τους αιρετούς».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπόθεση ήδη έχει ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές.