Τον τρόμο σκόρπισε τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/9) ένας ληστής με μαχαίρι και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, καθώς «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου μίας ώρας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και με στόχο οδηγούς ταξί.

Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Σινώπης και Ρόδου στον Κορυδαλλό, γύρω στις 05:45 τα ξημερώματα, όταν με την απειλή μαχαιριού κατάφερε να αποσπάσει από έναν 55χρονο οδηγό ταξί το χρηματικό ποσό των 85 ευρών. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό στο θύμα του.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Επτανήσου και Κοτυωρών, όταν και πάλι άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με μαχαίρι ανά χείρας απείλησε έναν 53χρονο οδηγό ταξί, με σκοπό τη ληστεία. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να του αποσπάσει τα χρήματα και έφυγε τρέχοντας από το σημείο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των δύο περιστατικών, εκτιμούν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και συστήνουν στους επαγγελματίες οδηγούς που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να επιδεικνύουν τη μέγιστη προσοχή.