Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ που θα ακούγεται από περιπολικά σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους

Θα γίνεται αναπαραγωγή μέχρι και την 4 Οκτωβρίου


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15:44
22/09/2020
Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ που θα ακούγεται από περιπολικά σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους
5
loading

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει ως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ κατά του συνωστισμού στις πλατείες, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube.

Το ηχητικό μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ., που αναπαράγεται από περιπολικά στην Αττική μέχρι και την 4 Οκτωβρίου, ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

«Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» αναφέρεται στο μήνυμα που επαναλαμβάνεται και σε άλλες γλώσσες.

Τα μηνύματα αυτά θα είναι έτοιμα από σήμερα, είχε δηλώσει το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Τα μηνύματα θα μεταδίδονται με περιπολικά και θα παρακαλούν και θα προτρέπουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αραιώσουν» είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια αυξημένη επιτήρηση για να αποφύγουμε τον συνωστισμό».

«Για την Αττική που ισχύουν τα ειδικότερα μέτρα προχθές και χθες έχουμε μια πολύ καλή εικόνα. Η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώνεται και δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο δεν καθησυχάζουμε, θα είμαστε παρόντες και θα έχουμε αυξημένη επιτήρηση ώστε να μην εισηγηθούν οι επιστήμονες κλιμάκωση των μέτρων» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες «να εμπιστεύονται τους επίσημους φορείς, τους επιστήμονες, την κυβέρνηση και να κλείσουν τα αυτιά τους σε άτομα που για διάφορες σκοπιμότητες εισηγούνται ή προτείνουν διάφορα ή ασκούν κριτική χωρίς περιεχόμενο».

Εξήγησε, τέλος, ότι «για κάποιες μικρές μειοψηφίες εφαρμόζονται και κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα. Αυτοσκοπός είναι ο καθένας να συνειδητοποιήσει ότι ο κίνδυνος είναι έξω από την πόρτα μας. Υπάρχουν μέτρα για μέγιστο αριθμό στις συναθροίσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο σκοπός του μέτρου είναι ότι θέλει να προφυλάξει από τον συνωστισμό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar mimis Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

  ΡΕ ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΑΛΟΙΦΑΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ.ΕΙΣΤΕ Χ Ο Υ Ν Τ Ι Κ Ο Ι ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΙΖΟΚΡΑΤΙΑ

 2. avatar Κήπους ομορφαινω

  Ο παλιατζής είναι κοντά σας και περνά από τη γειτονιά σας. Μαζεύω...

 3. avatar Κλάψε με μάνα κλάψε με!!!

  Τα τανκς και την αρβύλα ρε παλικάρια. Μισές δουλειές κάνετε...
  Τώρα που το σκέφτομαι πρέπει προλάβω να ράψω κανένα ταγερ. Αλλάζουν οι καιροί και πάμε προς τα πίσω....

 4. avatar ΝΔ

  \"Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν
  Απαγορεύομεν
  -Τας εν υπαίθρω συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων.
  -Τας εν κλειστώ χώρω συγκεντρώσεις πλην των δημοσίων θεαμάτων.
  -Την καθ\' οιονδήποτε τρόπον άσκησιν αντεθνικής προπαγάνδας.
  -Την προσωρινήν περίθαλψιν κατ\' οίκον προσώπων μην ενοικούντων μετά της οικογενείας ήτις παρέχει την περίθαλψιν, εάν τούτο δεν δηλωθή εντός δύο ωρών εις την οικείαν Αστυνομικήν Αρχήν.
  -Την κατοχήν, εγκατάστασιν και λειτουργίαν ερασιτεχνικών ραδιοφωνικών σταθμών και παντός μέσου ανταποκρίσεων και διαβιβάσεων...
  Οι παραβάται της παρούσης θα παραπέμπτωνται εις το Έκτακτον Στρατοδικείον.

 5. avatar Ημίμετρα

  Γιατί δεν κατεβάζουν τα τανκς στους δρόμους? Γιατί δε συλλαμβάνουν τους αντιφρονούντες για να τους κάνουν φάλαγγα?
  Αφού εκεί θα καταλήξουν!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει