Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει ο πατέρας της δίχρονης, που άρπαξε φωτιά, όταν εκείνος προσπάθησε να γεμίσει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του με βενζίνη από μπιτόνι, στο σπίτι τους, στο Καβαλλάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του, ενώ το νήπιο δίνει ακόμα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο πατέρας του παιδιού, στα πρώτα του λόγια μετά το συμβάν, αδυνατεί να εξηγήσει πώς συνέβη το κακό. «Έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου με μπιτόνι και χωνί. Τότε η κόρη μου ήρθε από πίσω και με αγκάλιασε. Δεν μπορώ να δώσω μια εξήγηση πώς προκλήθηκε ο σπινθήρας, δεν μπορώ να το αιτιολογήσω».

Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση παραμένει το νήπιο, που έπιασε φωτιά εξαιτίας του στατικού ηλεκτρισμού την ώρα που ο πατέρας της έβαζε βενζίνη με μπιτόνι στο αμάξι του. «Αναμένουμε νέα και εμείς. Είναι σε μια σταθερή κατάσταση», αναφέρεται από το οικογενειακό περιβάλλον.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη στο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια του κορμιού της έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News», η Ελπίδα Χοχλιούρου, παιδίατρος, εντατικολόγος και διευθύντρια ΕΣΥ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ανέφερε: «Μαθαίνω ότι παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του παιδιού, πρέπει σίγουρα να περιμένουμε. Μιλάμε για έγκαυμα στο 70% στην επιφάνεια του σώματος και σε δεύτερο χρόνο να περάσουμε στο κομμάτι της αποκατάστασης».

«Ήταν ένα ατύχημα. Ο πατέρας δεν κάπνιζε, είναι δύο υπέροχοι άνθρωποι, υπεραγαπούσαν το παιδί τους, το προστάτευαν από το κάθε τι», δήλωσε οικογενειακή φίλη. Μεσημέρι Σαββάτου η οικογένεια ετοιμαζόταν να πάει σε γάμο. Ο πατέρας με το κοριτσάκι του βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού. Με ένα μπιτόνι στα χέρια επιχείρησε να βάλει μόνος του βενζίνη στο αυτοκίνητο. Το κοριτσάκι πήγε να πάρει αγκαλιά τον μπαμπά του και το φόρεμά του άρπαξε φωτιά. «Είπαν από στατικό ηλεκτρισμό. Αυτά τα τούλια είναι εύφλεκτα. Έγινε ένας στατικός ηλεκτρισμός, ούτε που κατάλαβαν. Κάτι που έγινε της στιγμής».

Ο πατέρας του παιδιού προσπαθούσε σε κατάσταση πανικού να σβήσει τη φωτιά. Η ζημιά όμως πρόλαβε να γίνει. Την ώρα, πάντως, που οι γονείς περιμένουν μια ευχάριστη είδηση για το κοριτσάκι τους, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του πατέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Φίλη της οικογένειας μίλησε στην εκπομπή «Live News», όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην προσπάθεια του παππού και του πατέρα να σβήσουν τη φωτιά της 2χρονης και οι ίδιοι έπαθαν εγκαύματα.