Σε φάση… καλλωπισμού βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Βουλή των Ελλήνων όπως προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει σήμερα το Newsbeast, προκειμένου να υποδεχθεί τη νέα σύνθεση του Σώματος που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σε διάφορα σημεία του κοινοβουλευτικού μεγάρου έχουν στηθεί σκαλωσιές προκειμένου να βαφτούν τοίχοι και ταβάνια, γραφεία έχουν βγει στους διαδρόμους ώστε να φρεσκαριστούν οι αίθουσες, έπιπλα γυαλίζονται, μάρμαρα καθαρίζονται και χώροι κλείνουν για τους υπαλλήλους προκειμένου τα συνεργεία να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς προβλήματα. Παράλληλα οι πίνακες ζωγραφικής που κοσμούν τους διαδρόμους έχουν προς στιγμήν αφαιρεθεί προκειμένου να μην σκονίζονται και τα τοποθετηθούν και πάλι τα προσεχή εικοσιτετράωρα.

Η Βουλή λοιπόν θα είναι καθ’ όλα έτοιμη την μεθεπόμενη εβδομάδα, ωστόσο εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, θα οδηγηθούμε εκ νέου σε εκλογές την 2α Ιουλίου, κάτι που σημαίνει πως οι βουλευτές που θα εκλεγούν τη μεθεπόμενη Κυριακή θα καθίσουν στα έδρανα για ελάχιστες ώρες. Όσο θα απαιτηθεί δηλαδή για να ορκιστούν και να εκλέξουν νέο προεδρείο την 1η Ιουνίου, και ακολούθως θα ξαναδιαλυθεί για να πάμε στις δεύτερες κάλπες.