Λίγη μόλις ώρα μετά την ολοκλήρωση του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, η Ράνια Τζίμα μεταφέρθηκε από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στο στούντιο του MEGA και την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη τη νύχτα της Τετάρτης (10/5). Εκεί όπου έγινε και η πλήρης αποτίμηση της τηλεμαχίας. Κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας τώρα το Twitter «υποκλίθηκε» στην δημοσιογράφο για την εμφάνισή της στο ντιμπέιτ – «Μόνο για εκείνη αξίζει».

Μεταξύ άλλων, δε, η Ράνια Τζίμα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχω να πω ότι οι συνάδελφοι ήταν όλοι εξαιρετικοί. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το ντιμπέιτ κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Την επόμενη φορά θα ήταν καλό και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν, όχι τίποτα άλλο, γιατί την επόμενη ημέρα τα ακούμε κιόλας και τα ακούμε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε ορίσει».

«Σιγά μην το θέλουν (σ.σ. το λιγότερο ασφυκτικό πλαίσιο)! Καλά, αστειευόμαστε; Τι δεν καταλαβαίνουμε, παιδιά; Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο ντιμπέιτ. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους «ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση». Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί» είπε η δημοσιογράφος του Μεγάλου Καναλιού και συνέχισε:

«Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός. Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω. Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο ντιμπέιτ».

«Κόβαμε λέξεις για να προλάβουμε τις ερωτήσεις, δεν είναι κανονικό πράγμα αυτό» ανέφερε επίσης.

«Κάποια στιγμή γίναμε σατιρική εκπομπή, ανεβοκατέβαιναν φωτογραφίες» πρόσθεσε η Ράνια Τζίμα και σε άλλο μέρος της τοποθέτησής της είπε:

«Άλλα τους ρωτούσαμε, άλλα απαντούσαν, οπότε δεν έχουν δικαίωμα να την λένε στους δημοσιογράφους».

«Δύσκολο κλίμα μεταξύ Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη» διαπίστωσε η δημοσιογράφος.

«Εκνευρισμός μεταξύ Κουτσούμπα και Τσίπρα, έχουν beef» είπε για τις σχέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μιλώντας δε, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Η αχίλλειος πτέρνα του Τσίπρα είναι οι συνταξιούχοι, δεν συνάδει ο αυταρχισμός με την Αριστερά».

Και για τον πρωθυπουργό τοποθετήθηκε: «Λίγο υποθετικά όσα είπε ο Μητσοτάκης για πτώση πληθωρισμού».