Το φαινόμενο των υβριστικών χαρακτηρισμών απέναντι στις διαφορετικές απόψεις ειδικά στα social media, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Kontra. Όπως είπε, «πρέπει να μπορούμε να συζητάμε ήρεμα. Οι χαρακτηρισμοί δεν μου αρέσουν. Διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα να αποκαλούν τον Νίκο Φίλη με το χαρακτηρισμό «παχύδερμο» γιατί διατύπωσε με επιχειρήματα τη γνώμη του. Σε ένα αριστερό, δημοκρατικό κόμμα θα πρέπει να συζητάμε ήρεμα και απλά, όπως έλεγε ο Γιάννης Ρίτσος, ανταλλάσσοντας επιχειρήματα και όχι ύβρεις. Από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα μέχρι όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, είναι σημαντικό να εγγυηθούμε την πλήρη απομόνωση τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών και υβριστικών χαρακτηρισμών. Θα είναι κακό να υιοθετήσουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Ερωτηθείς για την επανεκλογή του ως Αντιπρόεδρος στο Εευρωκοινοβουλίου, δήλωσε πως «με υποστήριξε ομόφωνα η Ευρωομάδα της Αριστεράς που συγκεντρώνει το 7%. Εξαρχής με στήριξαν και οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι -συνολικά το 35% των ευρωβουλευτών. Ήταν μια σκληρή μάχη. Το ποσοστό του 75% που συγκέντρωσα στον τρίτο γύρο αποδεικνύει ότι με στήριξαν όλοι οι ευρωβουλευτές εκτός από την ακροδεξιά. Αυτό είναι θετικό και για τη χώρα μας και για την παράταξή μου. Όπως είναι και θετικό το γεγονός ότι μετά από 10 χρόνια στο ευρωκοινοβούλιο έχουμε δύο αντιπροέδρους από την Ελλάδα. Προσβλέπω λοιπόν σε μια συνεργασία και με την κα Καϊλή για το καλό της Ελλάδας. Μέχρι το τέλος της θητείας μου τον Ιούνιο του 2024 θα συνεχίσω να εκπροσωπώ τη μεγάλη εμπιστοσύνη που με στήριξε και τη χώρα μας, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε ανάμεσα στα ανταγωνιστικά και αντίθετα συμφέροντα που υπάρχουν στην ΕΕ».

Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «κεντρική προτεραιότητα μας είναι να ηττηθεί και φύγει η αποτυχημένη και άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γύρω από αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και όχι από πού θα επανεκλεγεί ως πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη στήριξη όλων μας, και είναι πανίσχυρος όλα τα χρόνια που εκλεγόταν από το συνέδριό μας. Είναι επομένως λάθος να πολωθούμε και να διχαστούμε γύρω από αυτό το ζήτημα και να υποκύψουμε στην εσωστρέφεια. Ο αντίπαλος είναι απέναντι».

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται να συζητά και το στοίχημα είναι με διάλογο να δημιουργήσει μια δυναμική αντιπολίτευση, με εξωστρέφεια, και μια σύγχρονη αριστερή ταυτότητα με αμφίπλευρη διεύρυνση. Χρειαζόμαστε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα εύληπτο, πειστικό, προοδευτικό και κοστολογημένο, με αυτοκριτική αξιολόγηση των λαθών του παρελθόντος”, προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε για την πρόταση Τσίπρα για την εκλογή του προέδρου

Σχετικά με την πρόταση περί εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από όλα τα μέλη και όχι από το Συνέδριο, σημείωσε: «Είναι μια πρόταση που πρέπει να τη συζητήσουμε. Θεωρώ ότι πιο πολλά αρνητικά συγκεντρώνει, παρά θετικά. Και από τα 100 περίπου αριστερά, σοσιαλιστικά και πράσινα κόμματα στην ΕΕ το 99% δεν την εφαρμόζει, καθώς η Κεντρική τους Επιτροπή εκλέγεται από το συνέδριο».

Τέλος, ερωτηθείς για την πρόταση του Αλ. Τσίπρα περί ορίου 12 ετών στις θητείες σε αξιώματα και όργανα του κόμματος υπογράμμισε: «Προσωπικά είμαι υπέρ του ορίου των θητειών για τους βουλευτές, ευρωβουλευτές, μέλη της Κ.Ε. για όλα τα πόστα του κόμματος χωρίς καμία εξαίρεση και ήδη το εφαρμόζω πολύ πριν εγκριθεί γιατί πιστεύω πως πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να δοκιμαστούν και σε υψηλά πόστα και οι νέοι. Στο τέλος της 3ης θητείας μου στο ευρωκοινοβούλιο θα πάψω να είμαι υποψήφιος και στις βουλευτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Θα υπηρετήσω τις ίδιες αξίες μακριά από αυτά τα αξιώματα».