Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν απάντησε απολύτως τίποτα στην πρωτολογία του, έφθασε στο σημείο στη δευτερολογία του, μην έχοντας τι να πει, να εγκαλέσει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τόλμησε να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο για θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς και όχι για τον… αντικαπνιστικό νόμο».

Αυτό αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την συζήτηση σε υψηλούς τόνους που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

Και συνεχίζουν λέγοντας «απλά για την ιστορία, παραθέτουμε τα τρία ερωτήματα που δεν τόλμησε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης

  1. γιατί η κυβέρνηση ψήφισε την ασυλία τραπεζιτών για θαλασσοδάνεια,
  2. γιατί δεν ψηφίζει στη Συνταγματική Αναθεώρηση τη διάταξη που αποσαφηνίζει ότι η δωροδοκία δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού αλλά επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του και άρα δε μπορεί να έχει σύντομη παραγραφή και
  3. Γιατί νομοθέτησε την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών όσων κατηγορούνται για ξέπλυμα στο 18μηνο, δηλαδή πριν τελεσιδικήσουν. Και κυρίως ποιους θα ευνοήσει αυτή η ρύθμιση».
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.