Συνάντηση Νίκης Κεραμέως με Στέλιο Κυμπουρόπουλο στο υπουργείο Παιδείας

Πού εστίασαν οι δύο πολιτικοί


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:42
19/08/2019
Συνάντηση Νίκης Κεραμέως με Στέλιο Κυμπουρόπουλο στο υπουργείο Παιδείας
2
loading

Τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο υποδέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Παιδείας η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εξετάσθηκαν εκπαιδευτικά θέματα που σχετίζονται άμεσα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε πρόκειται για μαθητές είτε για εκπαιδευτικούς.

Ειδική μνεία έγινε στην ενίσχυση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (inclusive education) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, στην προσθήκη στο ωρολόγιο πρόγραμμα νέων εκπαιδευτικών θεματικών που θα δίνουν βάση στην εμπέδωση του σεβασμού προς τον άλλο και στην αλληλεπίδραση με άτομα με αναπηρία.

Ακόμη, συζητήθηκε η επίσπευση της διαδικασίας μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και ειδικού βοηθητικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και η διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών, ώστε εκπαιδευτικοί με αναπηρία να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα σε σχολεία και τριτοβάθμια ιδρύματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κ.Ζ.

    Απλά έβγαλαν μια ωραία φωτογραφία και επανέλαβαν τα γνωστά ευχολόγια. Τίποτα συγκεκριμένο εκτός από την πρόσληψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που είχε ήδη δρομολογηθεί πριν τις εκλογές.

  2. avatar ηλιατορας

    Στην ειδική αγωγή ο ρόλος της ειδικότητας εκπαιδευτικών οικιακής οικονομίας είναι πρωταρχικής σημασίας και κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ τους τσουβάλιασμα με τους λογιστές οικονομολόγους κτλ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει