«Δεν θα κάνω καμία απόλυση δημόσιου υπαλλήλου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται από τον προϊστάμενο. Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές, οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. Κατηγόρησε δε, τον κ. Τσίπρα για fake news και ότι διαστρεβλώνει τα όσα λέει.

«Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές και μετά γιατροί, εκπαιδευτικοί ξεκινώντας με τον διαγωνισμό της ειδικής αγωγής που τρέχει και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είναι σήμερα όμηροι. Και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών που θα πάνε όλοι στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ».

Ειδικά για την ομάδα ΔΕΛΤΑ εξέφρασε την πίστη του ότι «σε 3-6 μήνες μπορούμε να έχουμε περισσότερες μηχανές στο δρόμο» προσθέτοντας ότι «θα βρω τα 5 εκατ. που απαιτούνται για νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε 1 χρόνο θα έχουμε νέα περιπολικά».