Τσίπρας: Η 26η Μαΐου, η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία

«Θα τερματίσουμε την μεγάλη πολιτική απάτη, που έστησαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:37
17/05/2019
Τσίπρας: Η 26η Μαΐου, η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία
23
loading

«Η 26η Μαΐου θα είναι μόνο η αρχή για τη μεγάλη νικηφόρα πορεία για να χτίσουμε έξω από τα μνημόνια την Ελλάδα των πολλών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην σύντομη ομιλία που έκανε στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

«Στις 26 Μαΐου κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους, εκείνοι που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός. Εκείνοι θα προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις προβλέψεις τους», είπε ο κ. Τσίπρας. Αξιοποίησε δε, «τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι της περιοχής όπως και σε άλλες πόλεις που επισκέφθηκα» για να απευθυνθεί -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- «σε εκείνους που με λοιδορούσαν γιατί ήμουν κλεισμένος στο Μαξίμου και δούλευα. Λέγανε ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να βγει από το Μαξίμου, ε ναι, δεν μπορώ να βγω από το Μαξίμου και να προχωρήσω από τον κόσμο».

Στις 26 Μαΐου, συνέχισε, θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι «θα τερματίσουμε την μεγάλη πολιτική απάτη, που έστησαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Και θα είναι μόνο η αρχή για τη νέα μεγάλη νικηφόρα πορεία έξω από τα μνημόνια για να χτίσουμε την Ελλάδα των πολλών».

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης σύντομη αναδρομή στην τετραετία της κυβέρνησής του για να οικοδομήσει παράλληλα την αντίθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους: «Περάσαν χρόνια που ήταν δύσκολα, κάναμε ένα βήμα πίσω για να μπορούμε σήμερα να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία... Τα διλήμματα είναι καθαρά, εμείς μιλάμε με ιδέες και επιχειρήματα, με το πολιτικό μας αφήγημα με όσα καταφέραμε παρά τα λάθη που κάναμε. Πήραμε την χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας και καταφέραμε να την βγάλουμε από τα μνημόνια, κρατώντας την κοινωνία όρθια».

Αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους και εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «οι αντίπαλοι κρύβουν το πραγματικό τους πρόγραμμα που είναι ταυτόσημο με αυτό που εφαρμόστηκε την περίοδο 2010-2015 και με τις απόψεις που έχουν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ.

Συγχρόνως έθεσε το «βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών, η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των ελίτ» και εξήγησε «όχι γιατί κατάγονται από την ελίτ, αλλά γιατί οι ιδέες τους υποστηρίζουν τις ελίτ, γιατί είναι εκείνοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό με offshore, όταν εσείς καταβάλατε το κόστος».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «δεν φταίμε εμείς που είναι αντίθετος με την 13η σύνταξη, δεν φταίμε εμείς που δηλώνει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, που είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας και λέει ότι εμείς που το υπερασπιζόμαστε δήθεν είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, δεν φταίμε εμείς που θέλει που το ξεπούλημά της Υγείας σε ιδιώτες, δεν φταίμε εμείς που κάθε φορά που μιλάει, μετά βγαίνουν οι επικοινωνιολόγοι του και λένε ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε και ακούσατε κάτι άλλο. Αλλά δυστυχώς αυτό είναι το σχέδιο των νεοφιλεύθερων ακραίων αντιπάλων μας».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όλους ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν και είπε ότι στις 26 Μαΐου θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες: η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια. Η ψήφος αφορά την Ευρώπη, αλλά και δύο αντίπαλα πολιτικά σχέδια: το ένα αφορά την τετραετία με μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης που είναι μέτρα μόνιμα και τα οποία θέλουν να τα καταργήσουν. Ψήφος σε αυτούς είναι ψήφος κατάργησης των μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τα μνημόνια πλήγωσαν τη μεσαία τάξη αλλά και τους ανθρώπους του μεροκάματου και παρότι η οικονομία πλέον απογειώθηκε ωστόσο η βελτίωση των δεικτών δεν έχει ακόμη μετατραπεί σε βελτίωση των δεικτών της καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες. «Το σχέδιό μας είναι να κάνουμε τους δείκτες της οικονομίας, δείκτες για την καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «μέχρι τώρα τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι τεχνοκράτες της τρόικας και του ΔΝΤ, τώρα τους διώξαμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια το μέλλον. Τώρα μπορούμε να ακολουθήσουμε μία πολιτική που σας διαβεβαιώνω ότι θα είναι κατάφορα υπέρ των συμφερόντων των πολλών».

Απέρριψε ακόμη τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν στήριξε τη μεσαία τάξη και πρόσθεσε ότι από το 2015-2017 125.000 οικογένειες βελτίωσαν το εισόδημά τους, η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 19% και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να μειωθεί κάτω από 10%. Τέλος είπε, «στόχος είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το κοινωνικό κράτος» ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ότι «δώσαμε για 2,5 εκατ. πολίτες, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν οι αντίπαλοί μας είχαν βάλει ακόμη και πεντάευρο στα Νοσοκομεία».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί στο νομό Καρδίτσας λέγοντας ότι από 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν την προηγούμενη τετραετία επί των ημερών της κυβέρνησης τριπλασιαστηκαν.

Μετά την ομιλία του στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, μπροστά από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, που ήταν γεμάτη κόσμο, ο κ. Τσίπρας πήγε στο Δημαρχείο της πόλης όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φώτη Αλεξάκο που υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας νωρίτερα περπάτησε ανάμεσα στον κόσμο που τον υποδέχθηκε θερμά, αντάλλαξε χειραψίες, συνομίλησε και έβγαλε φωτογραφίες. Στη κεντρική πλατεία υπήρχε και ομάδα Ρομά, πολυπληθής κοινότητα στην περιοχή με τους οποίους επίσης συνομίλησε ο πρωθυπουργός.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Ο ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

  ΡΕ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΜΙΖΑ??? ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ?? ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΟΨΕΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ??? ΝΑ ΚΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ???

 2. avatar περαμα

  Κυριε τσιπρα σας ευχαριστω για την 13η συνταξη πειτε μου που να σας στειλω ενα
  κοχιμπα και μαρικες τσιχλες τριντεν. Παντως εδω στο περαμα αστραψες ο ουρανος
  απο ανοιχτες παλαμες

 3. avatar ΔΑΚΤΥΛΟ

  ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΟΨΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ .

 4. avatar φιλελληνας

  ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑ....
  ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ..ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ .....!!!! ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ WC KAΘΑΡΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑΣ .....!!!!!!!

 5. avatar Μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον

  Η Νέα Δημοκρατία και ΜΜΕ των μεγάλων συμφερόντων που τον στηρίζουν, συκοφαντούν την κυβέρνηση και καταστροφολογούν για την Ελλάδα. Αυτό είναι λιγότερο κακό από το να μας κυβερνούσαν... Σκέψου πόσα δεινά έφεραν σε εμάς και τον τόπο μας!

 6. avatar Πτολεμαίος.

  Τσιπροφασιστα στις 26 Μαΐου εσύ θα είσαι ο πρώτος που θα τρίβεις τα μάτια σου. Νομίζεις ότι οι Έλληνες ξεχνούν; νομίζεις ότι με 300ευρω θα εξαγοράσει την ψήφο των συνταξιούχων; νομίζεις ότι οι Έλληνες ξέχασαν την μακεδονια; ξέχασαν το ξεπούλημα των λιμανιών; των αεροδρομίων; των τρένων; των εθνικών οδών; ξέχασαν τον ενφια; ξέχασαν τα νταούλια σου; ξέχασαν τα μύρια λαθρο που μας φόρτωσες; ξέχασαν τις αυταπάτες σου; ξέχασαν τους φόρους που μας ξέσκισες 5 χρόνια τώρα; ξέχασαν το μάτι και τους 100 καμένους συνανθρώπους τους; ξέχασαν τις χλιδατες διακοπές σου σε κότερα φίλων σου εφοπλιστών; θα τρίβεις τα μάτια σου ανθέλληνα διαπιστωνοντας ότι υπάρχουν μύρια Έλληνες που αγαπούν την Ελλάδα και την δημοκρατία.

  1. avatar Πτολεμαίος.

   Απογονος του Μαρινακη και εσυ......θα κλαψεις ...θα απειλησεις.....η θα παρεις τηλ.τον Τσιπρα για χαρες και θα σου βγει ο Τσανακοπουλος::::ουστ φασιστακια......

 7. avatar «Δεν ξέρει να διαβάζει…» – «Ένας πραγματικός Σέρλοκ Χολμς»: Οι ανακοινώσεις της «Δημοκρατίας» και της «Espresso» για τον Μαρινάκη.

  Η ανακοίνωση της Δημοκρατίας:

  Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε χθες ότι η Δημοκρατία ελέγχεται από τον κ. Τσίπρα. Είναι τιμή μας να μας επιτίθεται ο υπόδικος «σωτήρας» του Τύπου. Κατά δήλωσή του, συλλαβίζει. Μάλλον όμως δεν ξέρει και να διαβάζει. Τον παραδίδουμε στην χλεύη των Ελλήνων που καιρό τώρα έχουν καταλάβει το ποιόν του.

  Μια παράκληση μόνο: Να μιλάει πιο συχνά για να τον απολαμβάνουμε! Ο δημόσιος βίος έχει ανάγκη από πρόσωπα που προσφέρουν γέλιο.
  Η ανακοίνωση της Espresso:

  Στην συνέντευξη-Μπέν Χούρ του κ. Β.Μαρινάκη, που ξεκίνησε με το φως του ήλιου και ολοκληρώθηκε σε πυκνό σκοτάδι (ποιάς μέρας άραγε;), ανακαλύψαμε έναν άγνωστο συνάδελφο! Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Βαγγέλης Μαρινάκης, αποκάλυψε ότι πραγματικός εκδότης της ESPRESSO, είναι ο κ.Τσίπρας. Eνας πραγματικός Σέρλοκ Χόλμς βρίσκεται πλέον κοντά μας. Ο ανταγωνισμός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον . Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό. Και ο συγκεκριμένος έχει ανάγκη απο μπόλικο ξύρισμα...

 8. avatar Ellimoamerikanos

  THINK BEFORE YOU VOTE.

 9. avatar Αδικημένος Έλληνας.

  Ρε ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΕ τι βλακειες λες; την μεγάλη πολιτική απάτη την έστησες εσύ με την μερκελ. Κανένα ΜΜΕ δεν έστησε καμία απάτη. Η μεγαλύτερη απάτη είσαι εσύ ο ίδιος.

 10. avatar φροιξος

  ποιος θα παρηγορει τον πορτοσαλτε, ο μαρινακης ή ο αλαφουζος?

 11. avatar Μακαρονάς

  Όσο και αν προσπαθείς Πινόκιο να καθυστερήσεις την ταπεινωτική σου ήττα... αυτή αργά η γρήγορα θα έρθει. Ετοίμασε τις βαλίτσες σου για μόνιμες σκαφάτες διακοπές, απλά άδειασε μας την γωνιά !

  1. avatar Μακαρονάς

   πεισατε κλεφτες::: περιμενετε τα θαλασσοδανεια::: ουστ μ.αμογια

 12. avatar Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη,

  είναι αυτή που κάνεις εσύ.Να υποτιμάς όλους τους Έλληνες και να τους θεωρείς εξαγοράσιμους.
  Όσο και να πληρώνεις την γνώμη τους την έχουν σχηματίσει.Άλλο, δεν σε θέλουν πια. Πάρτο απόφαση.

 13. avatar wtf1

  Κοιτα ποιος μιλα για συστημικα μεσα ενημερωσης οταν εχει 7 εφημεριδες δικες του, τα 3 καναλια της ΕΡΤ, το Open tv αλλα και υπο οικονομικη ομηρια τα αλλα καναλια εκτος βεβαια του Σκαι. Αυτος ακομα και ολα τα ΜΜΕ να ειχε δικα του θα εβγαινε και θα ελεγε οτι του κανουν πολεμο, εδω ταυτιστηκε με τον αγωνα του παιδραστη και αρχεγκληματια κατα Ελληνων Βελουχιωτη και θα κολλησει στα ΜΜΕ? Μια και τα ιδια ειναι, απλα ειμαστε τυχεροι που ειναι αλλη η χρονικη συγκυρια, διαφορετικα θα ποφεραμε οτι υπεφερε η Ελλαδα επι εμφυλιου και Βελουχιωτη! Τι να περιμενει κανεις απο ανεγκεφαλους τσολανους που ηρωποιουν κατσαπλιαδες και δολοφονους Ελληνων?

 14. avatar Δεν

  Κρατάς μικρό καλάθι καλού κακού

 15. avatar Lxi…..

  πού είσαι αγόρι μου γιατί δεν εμφανίζεσαι? Έλα να πεις ότι έπρεπε να κερδίσει το ναι στο δημοψήφισμα, έλα να πεις ''ζήτω η Μέρκελ'', έλα να πεις ότι πρέπει να πληρώνουμε ένφια για να πληρωθεί το χρέος, έλα να πεις ότι πρέπει να μας παίζουν παλαμάκια οι δανειστές και εμείς να χορεύουμε γιατί είμαστε μια χώρα που τα εισάγει όλα απ' έξω. Τα έχεις πει όλα αυτά ή δεν τα έχεις πει? Έλα να μου πεις επίσης ότι είμαι παιδί για υιοθεσία, έλα να σου βαστάει. Κεφτέ.

  1. avatar @Lxi…

   Κάποιες φήμες λένε ότι ασχολείται πλέον με τη μελέτη του διαφωτισμού του 18ου αιώνα και ότι πήγε να μετρήσει πόσα τ.μ. είναι το διαμέρισμα του Βολταίρου στο Παρίσι.

   1. avatar @Lxi…

    Κάποιες φήμες λένε ότι ασχολείστε...... τα ΤΡΟΛΛ και με εμφανισεις σε συγκερτρωσεις του Μητσοτακη!!!

 16. avatar iylkuy

  Η 26η Μαΐου, η αρχή για τη μεγάλη πορεία προς την Μακρόνησο.

 17. avatar mia aporia

  Ρε παιδια για εθνικές εκλογες θα ψηφίσουμε ή για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο?... Όλο παροχές κι αντιπαροχές και υποσχέσεις...αλλά για το πώς θα πάμε, μεσα απο την ευρωπαίκη ένωση γενικά, ή τι θα υποστηρίξετε για το ευρύτερο καλο (π.χ. μεταναστευτικό, κλιμα, οικονομικές συνθήκες, μεταφορές, πολιτισμό, γραμματα, εκπαιδευση και άλλα, σε γενικό ευρωπαϊκό επίπεδο)...κανείς δεν μας εχει πεί τ ί π ο τ α!. Καλά απο γραφικότητα ...και τίποτα άλλο... Ζήτω οι κρουαζιέρες...

 18. avatar ..

  Κοίτα θράσος ο πρωθυπουργός των γύφτων. Χου ρε γιε της γρίπης

 19. avatar Αλέξης τσιπρας

  ....στις 27 παίρνω [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει