«Ό,τι και να ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές δεν σημαίνει πως θα φύγει ο Τσίπας ή δεν θα έρθει ο Μητσοτάκης» τόνισε ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ έστειλε το μήνυμα πως «στις εκλογές του Μαΐου ψηφίζουμε για την Αθήνα και δήμαρχο».

«Είναι κρίμα να πετάξουμε την ψήφο μας μόνο για να υποστηρίξουμε τον εκλεκτό του κόμματος που υποστηρίζουμε» πρόσθεσε.

«Το μεγάλο ερώτημα της επόμενης μέρας είναι, θα κάνουμε έργα βιτρίνας για να πάμε να γίνουμε αρχηγοί των κομμάτων μας ή θα κάνουμε έργα ουσίας, κάτω από τις γραμμές του τρένου που λέγαμε, κάτω από την Πειραιώς, στις γειτονιές που έχουμε εγκαταλείψει για μεγάλα χρονικά διαστήματα; Αυτή η επιλογή για μένα πρέπει να καθορίσει την επόμενη μέρα στον Δήμο Αθηναίων» συνέχισε.

Ο Παύλος Γερουλάνος είπε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι «όπου επενδύουμε στον πολιτισμό μας, όπου επενδύουμε στην ιστορία αυτής της πόλης, όπου επενδύουμε στις πηγές πλούτου που αυτή τη στιγμή είναι αναξιοποίητες μέσα στην πόλη, αμέσως αναβαθμίζεται η περιοχή και εκεί που επικρατούσε ο φόβος σε κάποιες γειτονιές αρχίζει και απομακρύνεται και πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη».

Παρουσίασε το σχέδιο του, για την αξιοποίηση της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος για προσέλκυση φοιτητών απ΄όλο τον κόσμο για σπουδές στην ιστορία, στη φιλοσοφία, στην αρχαιολογία και τις πολιτικές επιστήμες ενώ για το θέμα της καθαριότητας, είπε, ότι «δεν χρειάζονται μεγαλεπήβολα σχέδια ιδιωτικοποίησης αλλά απλές πρακτικές λύσεις, όπως ενίσχυση με μέσα (οχήματα κά ), της υπηρεσίας του δήμου».