Για την στάση που θα κρατήσει το Ποτάμι μετά την απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σε αντίθεση με την γραμμή του Ποταμιού μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» είναι «πιθανό να επηρεάσει την στάση μας στη συμφωνία των Πρεσπών η ψήφος εμπιστοσύνης του Δανέλλη στη κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του Ποταμιού, ο κ. Γ. Μαυρωτάς χαρακτήρισε «δυσάρεστη» και «στενάχωρη» την εξέλιξη, διότι το κίνημα του Ποταμιού ήθελε να δείξει ότι «στηρίζει τη λύση για το ονοματολογικό, όχι όμως την κυβέρνηση».

Κληθείς να απαντήσει στο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής μεταξύ του Ποταμιού και του Σπύρου Δανέλλη, και αν αυτός θα διαγραφεί, εκτίμησε πως καθώς «τίθεται θέμα πειθαρχίας… δυστυχώς θα αναγκαστούμε να το κάνουμε».

«Καλό θα είναι να πει ότι δεν δίνει λευκή επιταγή μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά να προχωρήσει η κυβέρνηση σε εκλογές», προέτρεψε τον Σπύρο Δανέλλη, ενώ σημείωσε τέλος ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι έχουν απειλήσει με παραιτήσεις, απάντησε πως «όλα αυτά θα τα συζητήσουμε σήμερα που ξεκινά η συζήτηση και θα καταλήξουμε σε μία κοινή γραμμή».