Επίθεση στη ΝΔ για τη συνολική της στάση εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε πως το θέμα της ημέρας υπό το πρίσμα της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής είναι η υπερψήφιση στη Βουλή της μη περικοπής των συντάξεων. «Έχουμε τη χαρά να καταργούμε αυτό το αχρείαστο μέτρο» δήλωσε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στις πολιτικές δυνάμεις αλλά και τα εκδοτικά συγκροτήματα που από το καλοκαίρι του 2017- όποτε και ψηφίστηκε το μέτρο- τρομοκρατούσαν τους πολίτες.

Υπενθύμισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα παρακαλούσε το Δ.Ν.Τ, τους εταίρους και την Γερμανίδα καγκελάριο να μην υποχωρήσουν στο μέτρο της περικοπής των συντάξεων. Επίσης σημείωσε πως η ΝΔ κατέθεσε την τροπολογία της για τη μη περικοπή των συντάξεων εκ του ασφαλούς.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε επίσης «καταρρέει όλη η φιλοσοφία περί 4ου μνημονίου, η ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

Ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη εφαρμογής του μέτρου του αφορολόγητου, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε και για το ζήτημα των συντάξεων ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα μέτρα ανακούφισης που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και όσα ήδη εφαρμόζει, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και η σταδιακή μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με αιχμή τα όσα είπε περί συναλλαγής σημείωσε πως όλο αυτό το διάστημα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις « ο κ. Μητσοτάκης έχει πει αθλιότητες έχει υπερβεί και τον ίδιο του τον εαυτό και το χαμηλό του επίπεδο κριτικής».

Μάλιστα ο κ.Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μιλά σαν μαθητής του κ. Γεωργιάδη, για τον οποίο είπε πως είναι ο εμπνευστής αυτής της ιδέας της συναλλαγής με τους εταίρους.

Εμείς σκοπεύουμε αυτό το θέμα -εφόσον ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να γίνει πρωθυπουργός και να έχει συνεργασία με τους εταίρους- , θα το αναδείξουμε σε ανώτατο επίπεδο και θα κληθεί και στο ΕΛΚ να δώσει εξηγήσεις» τόνισε και πρόσθεσε «οι κατηγορίες περί προδοσίας δεν θα περνάνε αναπάντητες» ενώ επανέλαβε όσα είπε νωρίτερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη εφόσον θεωρεί τη μη περικοπή των συντάξεων αποτέλεσμα συναλλαγής να μην την ψηφίσει. Χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη διπρόσωπο πολιτικό ο οποίος μετατοπίζει τη ΝΔ προς την Ακροδεξιά και την μεταμορφώνει σε ΛΑΟΣ και εκτίμησε ότι για αυτή τη μεταστροφή θα του ζητήσει λογαριασμό και η κοινωνία και το ΕΛΚ.

Τέλος εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα συγκεντρώσει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπενθυμίζοντας πως οι κ.κ. Θεοδωράκης Δανέλλης, Μαυρωτάς και Λυκούδης έχουν εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία. Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται και από τη ΝΔ αλλά και τα εκδοτικά συγκροτήματα που έχει κινητοποιήσει.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ είπε «την περιμένουμε για να πάρει την απάντηση που πήρε 6 μήνες πριν».