«Η Κάλυμνος έχει παράδοση σε ανθρώπους που άφησαν τη ζωή τους στη θάλασσα και ήταν αυτονόητο αίτημα η ίδρυση της Ακαδημίας εδώ» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, την ίδρυση της οποίας είχε εξαγγείλει πριν από 11 μήνες, ανήμερα των Θεοφανίων, όταν επισκέφθηκε το νησί.

«Δεσμεύτηκα και για μια νέα μέρα που ξημερώνει για τον τόπο μας» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν είναι άλλη από την 21η Αυγούστου, όταν η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, ημέρα που σημοτοδοτεί την «έξοδο από την σκληρότερη περιόδο της ιστορίας μας». «Εργαζόμαστε ακαταύπαστα για να μπουν γερά θεμέλια», τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρώτο είναι το θεμέλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Το τέλος των μνημονίων σημαίνει υποχρέωση να βελτιωθεί η ζωή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση των αδικιών είναι το πρώτιστο καθήκον.

«Δεν είναι όμως το μοναδικό. Πρέπει να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Για να το πω, όπως θα το ‘λεγαν οι ναυτικοί μας: Πρέπει να επισκευάσουμε τις ζημιές που προκάλεσαν στο καράβι οι φουρτούνες, αλλά κυρίως πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε να πλεύσει το καράβι, πού θέλουμε να πάει» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.