«Η απεργία ήταν γνωστή», δήλωσε η Α. Παπαρήγα για την κινητοποίηση των
ναυτεργατών στον Πειραιά που κρατά δεμένα τα πλοία. «Μέχρι το πρωί οι
εταιρείες διαβεβαίωναν πως τα πλοία θα αναχωρήσουν», πρόσθεσε, αποδίδοντας σε αυτό την αγανάκτηση των πολιτών που «μπλοκαρίστηκαν» στο λιμάνι.

«Για τον καθένα μας υπάρχουν δυο επιλογές ή να προσκυνήσουμε και
μοιρολατρικά να δεχτούμε τη φτώχεια που εξαπλώνεται ή οπλισμένοι με
θάρρος και αντοχή να αντεπιτεθούμε παλεύοντας για την κοινωνική
δικαιοσύνη», τόνισε η γγ του ΚΚΕ σε δήλωσή της στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Για τα γεγονότα στον Πειραιά η κ. Παπαρήγα είπε πως είδε στην τηλεόραση  ότι υπήρχε κόσμος αγανακτισμένος, γιατί όπως τόνισε, «μέχρι σήμερα το πρωί οι εταιρίες διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ η απεργία ήταν γνωστή. Όπως γνωστή ήταν και η απόφαση των ναυτεργατών ότι δεν θα πειθαρχήσουν στην απόφαση των δικαστηρίων. Ποιοι ήταν αυτοί μέσα στα καράβια; Άνθρωποι που μπορεί αύριο να μείνουν άνεργοι, άνθρωποι που θα τους κοπεί το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο Πάσχα. Αυτοί που πήγαν με το πλοίο, ήταν άνθρωποι που στη μεγάλη πλειοψηφία είχαν κοινά συμφέροντα με τους ναυτεργάτες».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως δεν διαπίστωσε ούτε έκρυθμη κατάσταση, ούτε διαμαρτυρία, ούτε προσπάθεια των επιβατών να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους ναυτεργάτες. «Στεναχωρημένοι ήταν βέβαια γιατί την τελευταία στιγμή έμαθαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν, αλλά αύριο τα καράβια θα λειτουργήσουν κανονικά», κατέληξε.