Αποτυχημένη είναι η διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη.

«Η κυβέρνηση έχει δώσει εξετάσεις κι έχει αποτύχει όσον αφορά τη διαπραγματευτική της ικανότητα και δεινότητα. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9fm, παραπέμποντας στην περίπτωση της πρώτης αξιολόγησης.

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό παρατήρησε πως «δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, αν υπάρχει επιμονή της τουρκικής πλευράς στο ζήτημα των εγγυήσεων και της παραμονής των στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο» και χαρακτήρισε «εντελώς αντιπαραγωγικές» τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Για τη στάση της ΝΔ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβάλλει στο εθνικό μέτωπο για το Κυπριακό και με τις πρωτοβουλίες που προέδρου του, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ένα καθαρό σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, ενώ για τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, που παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τις δημόσιες συγκοινωνίες στον νομό Θεσσαλονίκης, είπε ότι «δεν άφησε ούτε μια κόλλα χαρτί πίσω» και χαρακτήρισε το σχέδιο «ιδέες ατάκτως ερριμμένες».

Πρόσθεσε ότι διαφωνεί με την πρόταση του υπουργού για τη δημιουργία δύο ακόμη κρατικών οργανισμών, όπως και με τη συμμετοχή των δήμων στο σχεδιαζόμενο δημόσιο σχήμα με διάθεση κεφαλαίων.