Στις «εκφάνσεις μίας παγιούμενης κρίσης της κυβέρνησης ΝΔ με αποκορύφωμα την επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών», αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σήμερα στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Όπως τόνισε, «μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι κόντρα στο σύστημα των συμφερόντων στη χώρα, ότι αυτά έβαλαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον κ. Ανδρουλάκη να συμπράξει μαζί μας και με όλο το τόξο της προοδευτικής αντιπολίτευσης, αφού έχουν γίνει και οι δέουσες προσυνεννοήσεις προκειμένου να πέσει αυτή η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.  Όλο αυτό το σενάριο αποτελεί ανέκδοτο».

Και συνέχισε: «Την ίδια στιγμή οι δύο στενοί του συνεργάτες αποπέμπονται από την κυβέρνηση επειδή συνέτρωγαν και συνέπιναν με τα συμφέροντα σε κοινωνική, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Βορίδης, συνάντηση. Δεν μάθαμε ποτέ αν ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε για αυτή την κοινωνική συνάντηση και σε κάθε περίπτωση γιατί απαγορεύονται οι κοινωνικές συναναστροφές;  Δύο είναι τα σενάρια και είναι εξίσου προβληματικά: Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε ή γνώριζε αλλά ο στόχος της συνάντησης δεν ευοδώθηκε».

Σύμφωνα με την βουλευτή, «η τριήμερη συζήτηση στο κοινοβούλιο ήταν εν πολλοίς σοκαριστική. Μητσοτάκης και Καραμανλής προσήλθαν με αλαζονεία και καταχειροκροτούμενοι, με πολλές προκλητικές κορώνες, χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς επίγνωση της ουσίας αυτής της τριήμερης συζήτησης, χωρίς συγγνώμη. Κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή η κυβέρνηση προσέθεσε  ένα ακόμη κεφάλαιο στο έργο της επιχείρησης συγκάλυψης.

Η κρίση της κυβέρνησης παγιώνεται πλέον. Πλην των χθεσινών αποπομπών δύο άμεσων συνεργατών του Πρωθυπουργού, είχαμε εκείνη της κ. Ασημακοπούλου, έχει προηγηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών, φτάσαμε στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων και  παράλληλα εδώ και ένα έτος εκτυλίσσεται και κορυφώνεται, όπως διαπιστώσαμε στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, η επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών με πολύ πρόσφατη την αποκάλυψη μέσω δημοσιεύματος περί κοπτοραπτικής ηχητικών και διανομής τους στα ΜΜΕ την ώρα που η χώρα βρισκόταν σε σοκ. Και την επομένη ο πρωθυπουργός αποφάνθηκε σε διάγγελμά του ότι με βάση το ηχητικό «επρόκειτο περί ανθρώπινου λάθους». Μπορεί να γίνει  πιστευτό ότι όλο αυτό το σχέδιο ήταν απόφαση κάποιου υπαλλήλου; Το γεγονός ότι ο απολογούμενος πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση για αυτό δεν είναι βαθιά προβληματικό;».

«Εμείς προτρέψαμε, πρόσθεσε, χωρίς ανταπόκριση φυσικά, την κυβέρνηση να κάνει το εξής απλό: μία προκαταρκτική εξέταση επί τη βάσει του συμβάντος στα Τέμπη ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα ενοχής του κ. Καραμανλή και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για να αποφανθεί.  Ο δε κ. Καραμανλής παραπλανητικά μας είπε ότι «δεν κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία». Μόνο που δεν μιλάμε για βουλευτική ασυλία. Μιλάμε για τη συνταγματική πρόβλεψη περί ευθύνης υπουργών».