«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, που θα κρατήσει την κοινωνία μας όρθια και την Ελλάδα ζωντανή», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε στην συνέχεια αναφορά στην στάση που κράτησε η Δημοκρατική Αριστερά κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών τονίζοντας: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, κάναμε ό,τι πιστεύαμε ότι αντιστοιχεί στο συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας» και πρόσθεσε ότι αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει και στο μέλλον, μετά τις εκλογές 2012.

Η Δημοκρατική Αριστερά, όπως είπε ο Φώτης Κουβέλης, έδωσε στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης του τόπου, με δύο βασικές θέσεις: να υπηρετεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ και από την επομένη των εκλογών ν’ αρχίσει η σκληρή διαπραγμάτευση, προκειμένου η Ελλάδα ν’ αποδεσμευτεί από το μνημόνιο. Μάλιστα όπως υπογράμμισε «είναι διαπραγματεύσιμο το μνημόνιο, ώστε να απομακρύνουμε τους ασφυκτικούς όρους».

Επίσης ανέφερε ότι «μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και σε μέρος του ΕΣΠΑ, σε χρήματα, δηλαδή, που υπάρχουν, αλλά έχουν μείνει αναξιοποίητα».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία και το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και κατέθεσε τη πρόταση το 25% των χρημάτων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να δοθούν για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γιατί όπως πρόσθεσε όταν οι μικρομεσαίες κλείνουν, η ανεργία καλπάζει. Ακόμη τόνισε την αναγκαιότητα για ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να προστατευτούν όπως είπε οι άνεργοι, αυτοί που ζουν μέσα στη φτώχεια.

Ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «δημιούργησαν κλίκες και ελίτ που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το μόνο που τον ενδιέφερε δεν ήταν να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά να αυξήσει το εκλογικό του ποσοστό, αδιαφορώντας για τις ανάγκες του τόπου».

Συνεχίζοντας την κριτική στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τις κατηγόρησε ότι «θέλουν να υπόσχονται, να ψηφοθηρούν, να λένε τα πάντα και να μην λένε την ουσία», ενώ ο ίδιος, όπως είπε, ούτε ποτέ άλλοτε επιδιδόταν σε ανέξοδα «θα», ούτε -πολύ περισσότερο- τώρα, στην αιχμή αυτής της μεγάλης κρίσης»