Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος βρέθηκε την Τετάρτη (28/12) καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» και με αφορμή την παράσταση που πρωταγωνιστεί στο Θέατρο Ήβη, αποκάλυψε την γνωριμία του με τον Γιώργο Καπουτζίδη και μίλησε και για τη συνεργασία τους.

O ηθοποιός μετά τον ρόλο του Λάμπρου στις «Άγριες Μέλισσες» έκανε αρκετές παραστάσεις και περιοδείες και μία μέρα ο Γιώργος Καπουτζίδης τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να συμμετάσχει στην παράσταση «42497».

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος αποκάλυψε στην Ελένη Μενεγάκη ότι γνωρίστηκε με τον Γιώργο Καπουτζίδη σε μία κηδεία.

«Μετά τις Μέλισσες έκανα περιοδεία, έκανα 55 παραστάσεις. Τον Αύγουστο είχαμε κλείσει με τον Γιώργο την παράσταση. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι γράφει έναν ρόλο που του έρχομαι εγώ στο μυαλό, αλλά δεν είχε να μου δώσει κάτι να διαβάσω. Είπα πρώτη φορά “ναι” σε κάποιον χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα. Τόσο πολύ τον εμπιστεύτηκα, γιατί με τράβηξε πολύ η ιδέα τουείπε αρχικά ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος και συμπλήρωσε: «Τον Γιώργο τον γνώρισα σε μία κηδεία πολύ τυχαία. Συμβαίνουν αυτά! Μη γελάς!», με την Ελένη Μενεγάκη να απαντά: «Δεν γελάω, αλλά εδώ το ‘χω τώρα. Γιατί μου τα κάνεις αυτά;».

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είπε στη συνέχεια: «Έχω ρίξει τρελό γέλιο σε κηδείες. Έχω ακούσει τον παπά να φαλτσάρει στο “αιωνία η μνήμη” κι έχουμε φύγει όλοι μέσα στην εκκλησία, σε πολύ δικό μας άνθρωπο. Μέλισσες δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι έβλεπε ο Γιώργος, αλλά έχει πολύ δυνατό ένστικτο».

Μιλώντας για το έργο, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είπε: «Ο ρόλος μου είναι ο αριθμός “8” είναι ένας ηγέτης του καλού, τον αντιλαμβάνομαι σαν τον Φάουστ που αναζητά την αλήθεια. Για να παρακολουθήσει κανείς αυτή την παράσταση είναι σα να μπαίνουμε όλοι μαζί στην ίδια πτήση και να πάμε όλοι μαζί στον ίδιο προορισμό και δεν είναι δεδομένο ότι το αεροπλάνο θα φτάσει στον προορισμό, τίποτα δεν είναι δεδομένο…είναι μία παράσταση που απαιτεί μία ησυχία, να μπεις, να ταξιδέψεις και να το καταλάβεις».

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος ανέφερε επίσης: «Δεν θεωρώ πως υπάρχει το καλό και το κακό, θεωρώ πως υπάρχει το σκοτάδι και το φως, το συν και το πλην και αυτά τα δύο υπάρχουνε και δεν είναι απαραίτητα κακό. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να είσαι καλός. Έχεις τα πάντα μέσα σου, και ο ανταγωνισμός θα σου βγει και η ζήλεια και η σύγκριση, το να επιλέξεις να πας προς το φως σημαίνει πως επιλέγεις να εμπιστευτείς και να επενδύσεις στην μοναδικότητά σου».