Τα πάρε και τα δώσε έκαναν οι παίκτες στο απόλυτο σκοτάδι του Total Blackout και όταν έφτασε η ώρα του πέμπτου κουτιού, φάνηκε να δυσκολεύονται περισσότερο. Ο λόγος, ήταν πως το πέμπτο κουτί περιείχε ένα ζωντανό φίδι.

Η Μαρούσα, η πρωταθλήτρια της σκοποβολής, όταν κατάλαβε πως το φίδι ήταν ζωντανό και όχι κάποιο ψεύτικο, ούρλιαξε από το φόβο της ενώ ο Μπάμπης προσπαθούσε να την παροτρύνει να κάνει γρήγορα.

Η Θάλεια και η μητέρα της κυρία Ανθή, επίσης έδειξαν να δυσκολεύονται. Όταν η νεαρή παίκτρια κατάλαβε ότι ήταν φίδι, η κυρία Ανθή της είπε «καλά να πάθεις» όταν την άκουσε να φωνάζει. Ενώ όταν η Θάλεια έδωσε το φίδι στη μητέρα της που επίσης φώναζε της υπογράμμισε να μην φωνάζει γιατί τρομάζει το ζώο.

Η καλύτερη ατάκα της δοκιμασίας όμως άνηκε στις Κατερίνα και Βικτώρια. Η Βικτώρια μπορεί να ούρλιαζε αλλά η Βικτώρια αναρωτήθηκε «πόσες φίλες τέτοιες είχα;» όταν έπιασε το φίδι στα χέρια της.

Η κυρία Ανθή, όταν ανέβηκε στην καταπακτή ζήτησε από τον Αναστάσιο Ράμμο να μην υποβληθεί σε αυτή τη δοκιμασία καθώς έχει πρόβλημα με το πόδι της. Ο παρουσιαστής της το επέτρεψε γιατί όπως είπε, είναι γενναία μαμά.

Το ζευγάρι που δεν κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του σόου ήταν η Κατερίνα με την Βικτώρια.