Τα τελευταία πέντε χρόνια, η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ανελέητα και τους ηθοποιούς, αφού καθημερινά ολοένα και περισσότεροι δεν μπορούν να βρουν ένα… ρολάκι στο θέατρο και την τηλεόραση.

Όπως αναφέρει η Espresso, οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ένα πολύ μικρό ποσοστό ανεργίας στον κλάδο (περίπου 7%), αλλά η αλήθεια είναι πως το πραγματικό νούμερο είναι διψήφιο και ίσως να αγγίζει το 70%!

Στην καλύτερη περίπτωση βλέπουμε ηθοποιούς που για να βγάζουν τα προς το ζην εργάζονται σε άλλες δουλειές, δηλαδή σερβιτόροι σε μπαρ ή καφετέριες, ταξιτζήδες και γενικώς οτιδήποτε θα τους αποφέρει κάποια χρήματα για να πληρώσουν τα δάνεια και τα χαράτσια.

«Τώρα έχουν γίνει πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά και πιο άδικα. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι», εξηγεί στην εφημερίδα η Νικολέτα Βλαβιανού, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Ελένη Ράντου η οποία έχει δηλώσει: «Ντράπηκα που τα τελευταία χρόνια έβαζα δικηγόρους να κυνηγάνε τα χρήματά μου για την ταινία ‘’Πεθαίνω για σένα’’, τα οποία δεν πήρα ποτέ γιατί έκλεισε η εταιρεία παραγωγής αλλά και για το δεύτερο κύκλο της σειράς ‘’Εργαζόμενη γυναίκα”».

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρίσκεται και ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος έκλεισε τη δραματική του σχολή.
Μέχρι πέρυσι ήμουν στο ταμείο ανεργίας, τώρα όχι.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όχι μόνο για το δικό μου επάγγελμα αλλά για όλον τον κόσμο», εξομολογείται στην εφημερίδα ο Οδυσσέας Σταμούλης.

Και συμπληρώνει: «Δυστυχώς δε βλέπω φως στο τούνελ. Πλέον οι δουλειές είναι ελάχιστες. Το καλοκαίρι έκανα μία θεατρική δουλειά στη Ρόδο και από τότε τίποτα. Ευτυχώς έχω κάτι οικονομίες στην άκρη».

«Οι Έλληνες ηθοποιοί είναι τα πρόθυρα της φτώχειας» τονίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ανησυχεί για την εξέλιξη της κατάστασης και υπογραμμίζει: «Αν δεν μας βοηθούσαν οι Γιατροί του Κόσμου, πολλοί από τους ηθοποιούς δε θα μπορούσαν να αγοράσουν ούτε φάρμακα Ευτυχώς μας τα παρέχουν δωρεάν. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια».