Ο αφαλός είναι ένα από τα λιγότερο παρατηρήσιμα μέρη του ανθρώπου, όμως σύμφωνα με ορισμένους το σχήμα που διαθέτει, υποτίθεται πως φανερώνει αρκετά στοιχεία, όπως την διάρκεια ζωής του ατόμου.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, οι οπαδοί της ομφαλομανίας (στηρίζεται στην κινεζική μυθολογία) υποστηρίζουν ότι το σχήμα του αφαλού, όχι μόνο φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου, αλλά και την διάρκεια ζωής του.

Ακολουθούν τα έξι σχήματα του αφαλού και τα στοιχεία που υποτίθεται ότι φανερώνει:

Αφαλός που προεξέχει

Ο αφαλός που προεξέχει είναι ένας τύπος που εντοπίζεται συνήθως στα παιδιά, ιδιαίτερα σε πολύ μικρή ηλικία, όμως το έχουν και ορισμένοι ενήλικες.

Με βάση την ομφαλομανία λοιπόν, δείχνει έναν δυνατό, εξωστρεφή, αισιόδοξο χαρακτήρα, που είναι πεισματάρης, του αρέσει η δημοσιότητα και επιμένει να πάρει αυτό που θέλει. Τους παίρνει χρόνο για να βρουν έναν συμβατό σύντροφο, αλλά μόλις το κάνουν, η σχέση τους αναμένεται να είναι μακρά.

Μέσος όρος ζωής: 72 χρόνια

Βαθύς και στρογγυλός αφαλός

Αυτό το σχήμα υποδηλώνει ένα σεμνό, ισορροπημένο άτομο με μεγάλη καρδιά και ήσυχη, ντροπαλή προσωπικότητα.

Μέσος όρος ζωής: 81 χρόνια

Κάθετος/μακρόστενος αφαλός

Αυτό το σχήμα δείχνει ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, γενναιόδωρο και συναισθηματικά σταθερό. Μάλιστα, παλαιότερα θεωρούνταν πως είναι ο πιο κοινός τύπος αφαλού.

Μέσος όρος ζωής: 75 χρόνια

Οριζόντιος αφαλός

Το συγκεκριμένο σχήμα δείχνει μια περίπλοκη και συναισθηματική προσωπικότητα. Όσα άτομα έχουν αυτό το σχήμα αφαλού, δεν έχουν την τάση να δίνουν την εμπιστοσύνη τους στους άλλους αμέσως, αλλά αν το κάνουν, είναι γιατί το άτομο αυτό σημαίνει πολλά για αυτούς.

Μέσος όρος ζωής: 68 χρόνια

Αφαλός εκτός κέντρου

Υποδηλώνει μια διασκεδαστική, μοναδική προσωπικότητα, επιρρεπής σε μεγάλες συναισθηματικές εναλλαγές, με έντονες αυξομειώσεις.

Μέσος όρος ζωής: 70 χρόνια

Οβαλ σχήμα

Ο αφαλός σε σχήμα αυγού υποδηλώνει μια υπερκινητική και υπερβολικά ευαίσθητη προσωπικότητα. Μάλιστα, τα συγτκεκριμένα άτομα, φέρεται να είναι ανυπόμονα και επιρρεπή στο να βαριούνται γρήγορα και εύκολα.

Μέσος όρος ζωής: 65 χρόνια