Οι καυτερές πιπεριές εκτός του ότι προσδίδουν μια ιδιαίτερη, εξωτική και κυρίως… «καυτή» γεύση στο φαγητό, προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία.

Και δεν αναφερόμαστε απλά στα μάτια που «καθαρίζουν» από τα ατελείωτα δάκρυα που «τρέχουν» με κάθε μπουκιά.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι καυτερές/πικάντικες τροφές έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Τι άλλο περιμένετε για να αρχίσετε να δοκιμάζετε νέες συνταγές… λίγο πιο πικάντικες;

Μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Clinical Investigation, αναφέρει ότι η καψαϊκίνη η χημική ουσία που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές- ενεργοποιεί τους υποδοχείς των κυττάρων στην εντερική επένδυση, δημιουργώντας μια αντίδραση που μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκων.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ακόμη, ότι η καψαϊκίνη -η οποία χρησιμοποιείται επίσης ως αναλγητικό εξαντλώντας τα νεύρα, ώστε να μην μπορούν να στέλνουν μηνύματα πόνου στον εγκέφαλο- θα μπορούσε να βοηθήσει στην απενεργοποίηση ενός υπερ-αντιδραστικού υποδοχέα που θα μπορούσε να προωθήσει την ανάπτυξη όγκων.

Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή

Σύμφωνα με μια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Food Research International το 2011, το τζίνσενγκ και το σαφράν ενισχύουν τις σεξουαλικές επιδόσεις. Μήπως την επόμενη φορά να… ενισχύσετε γευστικά το φαγητό σας; Πού ξέρετε, μπορεί να ενισχύσετε και τη… λίμπιντό σας!

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πικάντικες τροφές μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα κορεσμού, αναφέρει δημοσίευμα του Time. Επιπλέον, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι πιπεριές ενθαρρύνουν το «κάψιμο» των θερμίδων από τον οργανισμό.

Μια άλλη έρευνα, που διεξήγαγαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Purdue, ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν στο φαγητό μειώνει την όρεξη και αυξάνει το μεταβολισμό, ενισχύοντας περαιτέρω το… «κάψιμο» των περιττών θερμίδων.