Στο πλαίσιο της εκστρατείας Ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο της Μηνιγγίτιδας τύπου Β, η GSK πραγματοποίησε διήμερη εκδήλωση τo Σάββατο και την Κυριακή 02-03/11, στο Golden Hall, με την παρουσία παιδιάτρων και αναγνωρίσιμων μαμάδων, οι οποίες στήριξαν έμπρακτα την εν λόγω πρωτοβουλία.

Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της GSK, εντός του Golden Hall, επισκέφτηκαν περισσότεροι από 6.000 γονείς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους παιδιάτρους, σχετικά με τα συμπτώματα, τους τρόπους μετάδοσης, αλλά και την σημασία της πρόληψης από την συγκεκριμένη νόσο.

O παιδίατρος κος Αθανάσιος Οικονόμου δήλωσε ότι: «H Μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι μία νόσος που εμφανίζει συμπτώματα απλής ίωσης, αλλά εξελίσσεται ραγδαία και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μπορεί να έχει ακόμα και θανατηφόρο έκβαση». O παιδίατρος κος Νικόλαος Τσιλίφης, δήλωσε ότι: «Η κατάσταση του παιδιού που θα νοσήσει από Μηνιγγίτιδα τύπου Β μπορεί να επιβαρυνθεί ραγδαία με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι’ αυτό η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι η καλύτερη οδός για όλες τις ηλικίες από την βρεφική και μετά».

Η πρέσβειρα της Εκστρατείας Ενημέρωσης, Σταματίνα Τσιμτσιλή, καθώς και η Ελεονώρα Μελέτη και η Μυρτώ Κάζη συμμετείχαν, επίσης, ενεργά, στην πρωτοβουλία της GSK, στηρίζοντας την εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ απευθυνόμενες προς το κοινό, υπογράμμισαν την ανάγκη έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης από τον παιδίατρο και την σημασία του εμβολιασμού ως μέτρου πρόληψης από την συγκεκριμένη νόσο.

H Μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι μια ύπουλη νόσος, που παρουσιάζεται χωρίς προειδοποίηση, με συμπτώματα μιας απλής ίωσης και εξελίσσεται ραγδαία συνήθως εντός 24 ωρών, προκαλώντας σοβαρές αναπηρίες ή και θάνατο. Μοναδικός τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός κατά της νόσου, ο οποίος κατέστη εφικτός στην Ελλάδα από το 2013, με το  εμβόλιο που μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες από τη μηνιγγίτιδα Β, ενώ από το 2017 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και χορηγείται δωρεάν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα enimeronomai-prolamvano.gr καθώς και στα hashtags #enimeronomai #prolamvano.