Ρόλο στην αντιγήρανση εκτιμούν οι ερευνητές ότι μπορεί να παίξει το έλαιο του αβοκάντο, το οποίο έχει παρόμοια σύσταση με εκείνο της ελιάς.

Στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας, ο Μεξικανός ερευνητής Cortes-Rojo σημείωσε ότι οι ιδιότητες του ελαίου του αβοκάντο μπορούν να το μετατρέψουν σε «ελαιόλαδο των αμερικανών»!

Ο ερευνητής από το Μεξικό μελετά το αβοκάντο, το οποίο είναι πλούσιο σε λίπος, γιατί ενδέχεται να αποτελεί όπλο κατά της γήρανσης και των χρόνιων νόσων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αντιοξειδωτικά του αβοκάντο μπορούν να φτάσουν μέχρι τα μιτοχόνδρια, τα οποία αποκαλούνται «εργοστάσια των κυττάρων», αφού συμβάλλουν στις διεργασίες του μεταβολισμούς και στη διάσπαση λιπών και υδατανθράκων.

Το εν λόγω έλαιο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες των κυττάρων που σχετίζονται με τη γήρανση, τα καρδιαγγειακά και τον καρκίνο και γι αυτό οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει όπλο κατά της γήρανσης.

Σήμερα, το έλαιο αβοκάντο, το οποίο είναι καλλιεργείται κυρίως στη Νότια Αμερική, χρησιμοποιείται από πολλές γυναίκες αφού ενυδατώνει τα ξηρά και ταλαιπωρηµένα μαλλιά.