Μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, στην πλατεία Τραφάλγκαρ το απόγευμα του Σαββάτου. Διαδηλωτές ντυμένοι στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «στηρίξτε την Ουκρανία», «σταματήστε τον πόλεμο» έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή. Ηγέτες, προσωπικότητες και πολιτικοί από όλο το κόσμο έκαναν τη δική τους παρέμβαση μέσω μια γιγαντοοθόνης που στήθηκε στο κέντρο της πλατείας. Μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι η Αθήνα με περηφάνια συμμετέχει στην εκδήλωση αλληλεγγύης για τους Ουκρανούς πολίτες ενώνοντας τη φωνή της με τον υπόλοιπο κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: «Ένα μήνυμα ελπίδας, δύναμης, ενότητας και ειρήνης», όπως εμφατικά τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως «το τελευταίο μήνα οι σκοτεινές αυταρχικές δυνάμεις επιτίθεται στις αξίες που όλοι αγαπάμε: την δημοκρατία, την ελευθερία, το κράτος δικαίου, και τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Παράλληλα, εξήρε τη γενναιότητα και τον ηρωισμό των Ουκρανών που όπως υπογράμμισε «αντιστάθηκαν για την κυριαρχία, την αυτοδιάθεση και τη δημοκρατία τους σ’ αυτή τη βίαιη επίθεση». Γι αυτό, όπως σημείωσε, οι Ουκρανοί «αγωνίζονται και για όλους μας. Για τον καθένας από εμάς σε όλο τον κόσμο». Έτσι, «από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και ακόμη παραπέρα είμαστε όλοι στο πλευρό της Ουκρανίας», κατέληξε στη σύντομη παρέμβαση του ο δήμαρχος Αθηναίων.