Σε αδιέξοδο βρίσκεται 55χρονος πατέρας, ο οποίος θέλει να εμβολιάσει τα παιδιά του κατά του κορονοϊού, αλλά η πρώην γυναίκα του, η οποία έχει και την επιμέλεια τους, διαφωνεί.

«Μου είπε δεν θα τα εμβολιάσει τα παιδιά γιατί το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί. Αυτά που διαβάζουν στο facebook, που έχουν γίνει όλοι γιατροί», αναφέρει στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Μάκης.

«Πώς λοιπόν μια μαμά μπορεί να πει όχι δεν τα εμβολιάζω και να ισχύει μόνο η γνώμη της μαμάς και πώς μπορούμε εμείς οι πατεράδες να προστατεύσουμε τα παιδιά μας; Γιατί είναι θέμα υγείας» πρόσθεσε.

Ο 55χρονος πατέρας, ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου την ερχόμενη εβδομάδα, εξηγεί πως ζήτησε από την εν διαστάσει σύζυγο του να συμβουλευτεί τον παιδίατρο των παιδιών τους. «Της είπα “ρώτα τον παιδίατρο” και ό,τι σου πει ο παιδίατρος να το κάνουμε. Και μου λέει όχι δεν θα ρωτήσω κανέναν παιδίατρο. Θα κάνω ό,τι θέλω εγώ» υπογράμμισε ο πατέρας των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με τη ισχύουσα νομοθεσία πάντως, όταν οι διαζευγμένοι γονείς διαφωνούν για τον εμβολιασμό των παιδιών, την απόφαση παίρνει ο γονέας που ασκεί την επιμέλεια, εν προκειμένω η μητέρα των τριών αγοριών.