Υπόγειους κάδους απορριμμάτων αποκτά η Θεσσαλονίκη

Το σχέδιο του δήμου για τον εκσυγχρονισμό της πόλης


ΕΛΛΑΔΑ
15:57
26/09/2014
Υπόγειους κάδους απορριμμάτων αποκτά η Θεσσαλονίκη
1
loading

«Τέλος» στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στις άκρες των πεζοδρομίων και προκαλούν τη δυσφορία των κατοίκων και των επισκεπτών, λόγω της δυσοσμίας και της εικόνας που παρουσιάζουν, σχεδιάζει να βάλει, σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το αρχικό «βήμα» έγινε με τους πρώτους 80 υπόγειους κάδους αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων, οι οποίοι σε πιλοτική φάση θα τοποθετηθούν σε διάφορες περιοχές που έχουν αναπλαστεί στο ιστορικό κέντρο.

Η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, θέλοντας να προχωρήσουν τα «βήματα», διερεύνησε την ανάπτυξη ενός δικτύου υπογειοποίησης κάδων προσωρινής αποθήκευσης σκουπιδιών, με την προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 647 συστημάτων υπόγειων κάδων.

Θεωρείται πως η μέχρι σήμερα τοποθέτηση των σκουπιδιών σε υπέργειους κάδους τοποθετημένους παραπλεύρως των πεζοδρομίων είναι ξεπερασμένη στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Για τον παραπάνω λόγο, την προσεχή Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα συζητηθεί η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου προμήθειας και εγκατάστασης 647 υπόγειων κάδων απορριμμάτων από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) της Τράπεζας Πειραιώς στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας JESSICA, δαπάνης που ξεπερνά τα 8,7 εκατ. ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar eksoginios

    Γελάνε και οι πέτρες με τέτοια που λέγονται...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει