Συλλαλητήριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διοργανώθηκε απόψε από το ΣΥΡΙΖΑ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και από αντιφασιστικές οργανώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Πασύλου Φύσσα.

Την ίδια ώρα με πρωτοβουλία της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε συναυλία, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο μαζικό συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, κ.α., οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Εγνατία οδό, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου.

Λίγο μετά τις 7.30΄ πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, στην Εγνατία, την Τσιμισκή και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων.

Αστυνομικοί σχημάτισαν οδόφραγμα με κλούβες, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να κινηθούν προς τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής. Στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας σημειώθηκε μικροένταση όταν ομάδα διαδηλωτών, που βρισκόταν στο πίσω μέρος της πορείας, εκτόξευσε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε.

Τελικά, η πορεία, μέσω της οδού Βενιζέλου κατέληξε στο σημείο εκκίνησης.

Μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδα ατόμων που έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η Αστυνομία επενέβη και προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων. Η Εγνατία οδός δόθηκε στην κυκλοφορία.