Στα θρανία κάθονται οι έμποροι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μάθουν Τουρκικά, αλλά και να παρακολουθήσουν μαθήματα διοίκησης καταστημάτων λιανικής πώλησης, καθώς εκτιμούν πως «οι καιροί απαιτούν διαρκή ενημέρωση και εξέλιξη».

Τα σεμινάρια λειτουργούν στο πλαίσιο της συνεργασίας του εμπορικού συλλόγου με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. «Φέτος έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε προγράμματα επιμόρφωσης γιατί έχουμε στο Επιμελητήριο καινούργιες εγκαταστάσεις».

«Η επιμόρφωση θα έχει συνέχεια, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η δυνατότητα» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Στάθης Μακρίδης και προσθέτει: «Σε πρώτη φάση, θα γίνει το σεμινάριο που έχει προγραμματιστεί για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, από 1 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου.

Τον τελευταίο καιρό, υπάρχει κίνηση από τούρκους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να γνωρίσουν την αγορά μας. Αυτό σημαίνει, πως η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας είναι για μας σημαντικό εργαλείο στην επικοινωνία μας, με τους φίλους πελάτες μας από τη γειτονική χώρα.

Δεν υποστηρίζουμε, πως με τα σεμινάρια αυτά θα μάθουμε να μιλάμε τουρκικά, αλλά θα μάθουμε να υποδεχόμαστε και να εξυπηρετούμε τους πελάτες κατά τη διάρκεια μιας εμπορικής συναλλαγής» τονίζει ο πρόεδρος.

Πηγή: gnomionline.gr