Καταγγελία για 14 αυτοκτονίες ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου

Οι Έλληνες ομολογιούχοι κατέθεσαν αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


ΕΛΛΑΔΑ
14:38
23/12/2013
Καταγγελία για 14 αυτοκτονίες ομολογιούχων του ελληνικού δημοσίου
3
loading

Την άμεση αποζημίωσή τους για την οικονομική τους βλάβη ζητούν οι Έλληνες ομολογιούχοι με αναφορά που κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη σχετική αναφορά του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου ζητείται η οικονομική αποκατάσταση των 15.000 ομολογιούχων φυσικών προσώπων, ενώ τονίζεται πως στους κύκλους των θιγόμενων από το PSI καταγράφονται ήδη 14 αυτοκτονίες.

Σύμφωνα με την αναφορά η διαδικασία που επελέγη για το «κούρεμα» δεν ήταν εθελοντική όπως επίσημα λέγεται, αλλά υποχρεωτική, πρωτοφανής και άδικη, καθώς είχε δυσανάλογη επίπτωση στα οικονομικά συμφέροντα ατόμων με περιορισμένο εισόδημα που είχαν την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωζώνη αλλά και τις διακηρύξεις των επισήμων παραγόντων της ΕΕ.

Όπως τονίζουν οι ομολογιούχοι, η ζημιά που υπέστησαν είναι τεράστια και υπολογίζεται σε 70% των χρημάτων που αποταμίευσαν ενώ ταυτόχρονα υφίστανται επιπλέον και όλα τα δεινά της λιτότητας και των μνημονίων που υφίσταται όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά δήμευση περιουσιών που πραγματοποιήθηκε από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δε αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αυτά τα δύο χρόνια για την αποκατάσταση της αδικίας είναι προκλητική και καταφανής», σημειώνεται στην αναφορά.

Οι ομολογιούχοι ζητούν να κληθούν σε δημόσια ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να εκθέσουν στους ευρωβουλευτές μέλη της την εξαιρετικά άδικη κατάσταση που υφίστανται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Trtkns

    Τουλάχιστον έπρεπε να μην τους φορολογεί σε τίποτε ουτε χαράτσια και να τους έδινε ταμείο ανεργίας για όσα λεφτα χασανε γιατι πως να το κάνουμε, δουλεμένα λεφτά ηταν για τους περισσότερους.

  2. avatar επιχειρηματίας

    Τα παράπονα σας στο ευτραφή κύριο που κουνούσε απειλητικά το δάκτυλο τον Μάρτιο του 2012

  3. avatar DIMI

    ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο [...] ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΕΚΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει