«Κάναμε αίτηση στο υπουργείο Υγείας για χορήγηση αυξητικής ορμόνης στο παιδί μας, αλλά δεν την ενέκριναν. Η θεραπεία στοιχίζει 10.000 ευρώ το χρόνο και είχα πει στο Παίδων, όπου εξετάστηκε ο 15χρονος γιος μου, να πληρώσω τα χρήματα από την τσέπη μου. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι τα φάρμακα που απαιτούνται για την θεραπεία του γιου μου, χορηγούνται μόνο από ασφαλιστικά ταμεία».

Ο πατέρας του 15χρονου μαθητή από την Καλαμάτα, Π. Κ. (τα στοιχεία του οποίου έχει στη διάθεσή του το newsbeast.gr) καταγγέλλει ότι ο γιος του πρέπει «να πάρει άμεσα τα φάρμακα που χρειάζεται για να ψηλώσει».

Το ύψος του 15χρονου Ηλία αυτή τη στιγμή είναι 1,54 και όπως λέει ο πατέρας του παιδιού, οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων που τον εξέτασαν, τον ενημέρωσαν ότι μόλις συμπληρώσει το 16ο έτος ηλικίας του, τα φάρμακα δεν θα του είναι χρήσιμα.

«Ο Γολγοθάς μας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Ο παιδίατρος μας στην Καλαμάτα διέγνωσε πολύ μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης στο γιο μας. Αμέσως επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει ο Π. Κ. «και το παιδί μας άρχισε να παρακολουθείται για 4 μήνες. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία βελτίωση στους ρυθμούς ανάπτυξης του παιδιού. Έτσι τον Ιούλιο ανεβήκαμε και πάλι στην Αθήνα και το παιδί μας έμεινε 3 μέρες στο νοσοκομείο για εξονυχιστικές εξετάσεις. Και τότε οι γιατροί διέγνωσαν ολική ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης με αποτέλεσμα ο γιος μας να χρειάζεται άμεσα τη χορήγηση της ορμόνης».

Το θέμα όμως είναι ότι για να του χορηγηθεί η ορμόνη, όπως λέει ο πατέρας του, απαιτείται η έγκριση από το υπουργείο Υγείας. «Έτσι εμείς πήραμε το φάκελο από το νοσοκομείο με όλες τις εξετάσεις που έδειχναν το πρόβλημα και το καταθέσαμε στο υπουργείο. Περιμέναμε δύο μήνες αλλά μάθαμε ότι τελικά δεν εγκρίνεται η χορήγηση της αυξητικής ορμόνης με κίνδυνο το παιδί μας να μείνει πάρα πολύ κοντό», αναφέρει ο πατέρας του 15χρονου.

«Θέλω κάποιος να μου απαντήσει πώς είναι δυνατόν το νοσοκομείο να κάνει διάγνωση για άμεση χορήγηση του φαρμάκου και η επιτροπή Υγείας του υπουργείου να κάνει τα… στραβά μάτια και να μην μας το χορηγεί;», διερωτάται ο πατέρας, παρακαλώντας τους αρμοδίους να τον βοηθήσουν πριν να είναι πολύ αργά…

Δείτε τα έγγραφα από τις εξετάσεις που έκανε ο 15χρονος μαθητής από την Καλαμάτα: