Με μαζικές πορείες και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι αντιδράσεις των Βολιωτών στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα της Δευτέρας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το e-volos.gr,  λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας μεγάλη πορεία, στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ, της ΚΟΕ, του ΕΕΚ, της Ανοιχτής Συνέλευσης Μαγνησίας και άλλων κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων, καθώς και ανεξάρτητοι πολίτες, οι οποίοι κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωνάζοντας συνθήματα, για πρώτη φορά και εναντίον του συμπολίτη τους πολιτικού Φώτη Κουβέλη, κινήθηκαν στις οδούς Ιωλκού, Ιάσονος, Αγίου Νικολάου, Καρτάλη, Ανθ. Γαζή και μέσω της οδού Ιωλκού επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησής τους, όπου και έληξαν ειρηνικά την πορεία τους, δίνοντας ραντεβού για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα που έρχονται.

Την ίδια ώρα από την πλατεία Πανεπιστημίου ξεκίνησε άλλη μια δυναμική πορεία, που πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και τους Συνταξιούχους ΙΚΑ του Νομού, που και αυτοί με τη σειρά τους κινούμενοι στις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη, Ανθ. Γαζή, Ιωλκού και πάλι Δημητριάδος, διαδήλωσαν για την επίσκεψη της Μέρκελ στην χώρα μας, φτάνοντας και πάλι στο σημείο εκκίνησής τους, όπου και έληξαν την πορεία τους, προαναγγέλοντας νέες κινητοποιήσεις, κυρίως σε εργασιακούς χώρους μέσα στην εβδομάδα, ζητώντας «την άμεση απομάκρυνση των διεθνών και εγχώριων τροικανών».