Στο «μικροσκόπιο» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Εμμανουήλ Ρούσσου Παπαδάκη, αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος, βρίσκεται η παράνομη χωματερή που λειτουργεί στη θέση, Σταυροπέδα, της Άνδρου.

Οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, όμως, αρνούνται να συνεργαστούν, γεγονός που υποχρέωσε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να επανέλθει με νέα επιστολή του, ζητώντας, να ενημερωθεί και για τα αίτια της επιδεικνυόμενης ολιγωρίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχει ζητήσει από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, να του κοινοποιηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν σε καταβληθείσες πιστώσεις. Η συγκεκριμένη Υπηρεσία, όμως, ουδέποτε ανταποκρίθηκε, στην πρόσκλησή του.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, στην υπόθεση έχει εμπλακεί (μετά από αίτημα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου) και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να διερευνηθεί η ορθότητα και η διαφάνεια διαχείρισης των πιστώσεων που διατέθηκαν.

Η παράνομη χωματερή λειτουργεί, στην θέση Σταυροπέδα, της Άνδρου και το καλοκαίρι κατέρρευσε. Επί ένα μήνα, μάλιστα, καιγόταν και η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν επέτρεπε στον Δήμο να ρίξει (σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής) βρεγμένο χώμα, επειδή βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο.