«Πράσινο φως» για το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη

Ένα έργο χρήσιμο για τους οδηγούς


ΕΛΛΑΔΑ
23:53
30/09/2015
«Πράσινο φως» για το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη
loading

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε το «πράσινο φως» για να διενεργηθεί διαγωνισμός προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στην ανατολική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Εφόσον αναδειχτεί ανάδοχος από τον διαγωνισμό, θα ξαναλειτουργήσουν για το υπόλοιπο του 2015 και για το 2016 οι πέντε φωτεινές πινακίδες μεταβαλλόμενων μηνυμάτων που ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς και οι 17 κάμερες που μεταδίδουν πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου.

Το σύστημα πληροφόρησης των χρηστών στήθηκε τη διετία 2007 - 2009 και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας, Στάθη Αβραμίδη, θεωρείται πολύ χρήσιμο για τους οδηγούς καθώς τους ενημερώνει για την κατάσταση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της περιφερειακής οδού, για τροχαία ατυχήματα, τους εκτιμώμενους χρόνους πρόσβασης στο κέντρο της πόλης αλλά και τις καιρικές συνθήκες. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ, το Κέντρο Ελέγχου θα λαμβάνει πληροφόρηση για τις αλλαγές του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ θα μεταδίδονται πληροφορίες μέσω διαδικτύου για την ενημέρωση όσων πρόκειται να ταξιδέψουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει