Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει γνώσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, μέσα από προγράμματα επιστημονικών διαλέξεων στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας, της Οικονομίας, της Ιατρικής, της Νομικής και της Οικολογίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:
• Σήμερα (Τρίτη) 18 Ιανουαρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Θεολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο καθηγητής του τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ (Παλαιάς Διαθήκης) κ. Δημήτριος Καϊμάκης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Οικογενειακοί θεσμοί στην Παλαιά Διαθήκη».

• Σήμερα (Τρίτη) 18 Ιανουαρίου, στις 19:30 στον κύκλο της Ιατρικής – Βιολογίας – Ψυχολογίας – AIDS, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ), ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Παπαστεφάνου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Πόσο μας ωφελούν τα μεταλλικά νερά».

• Σήμερα (Τρίτη) 18 Ιανουαρίου, στις 17:30 στον κύκλο της Διοίκησης και Οικονομίας, στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), ο καθηγητής Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ Χρήστος Νικολαϊδης θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Στρατηγικό Μάνατζμεντ και Κοινωνική Ευθύνη».

• Μεθαύριο (Πέμπτη) 20 Ιανουαρίου, στις 19.30, στον κύκλο της Ιστορίας – Αρχαιολογίας – Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27), από την ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ, κ. Βασιλική Νεράντζη – Βαρμάζη με θέμα: «Οι Κύπριοι και οι άλλοι κατά το Μεσαίωνα. Ταυτότητες και Ετερότητες».

• Μεθαύριο (Πέμπτη) 20 Ιανουαρίου, στις 19.00, στον κύκλο της Νομικής, στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου), ο καθηγητής Αστικού Δικαίου του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., κ. Παναγιώτης Λαδάς, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η υποχρέωση ενημέρωσης στο Ελληνικό και Κοινοτικό Δίκαιο».

• Μεθαύριο (Πέμπτη) 20 Ιανουαρίου, στις 18.00, στον κύκλο του Περιβάλλοντος και της Οικολογίας, στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν. Αμύνης 27), ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ., Ιχθυολόγος κ. Γεώργιος Φώτης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Νωπότητα ψαριών και οστρακοειδών».