Συγκλονιστικά είναι όσα ανέφερε άνδρας που έχασε τη σύζυγό του στην τραγωδία των Τεμπών, χαρακτηρίζοντας «τυχερό τον εαυτό του, επειδή δεν καταστράφηκε η σορός της γυναίκας κατά τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα να έχει κάτι να θάψει», σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης μίλησε στο thesstoday.gr και είπε πως «αισθάνομαι ακόμη και τώρα πως ήμουν από τους τυχερούς γιατί πήρα τη γυναίκα μου ολόκληρη, την είδα, την προσκύνησα. Κάποιοι δεν είχαν τι να θάψουν».

Έπειτα, πρόσθεσε πως «στην οικογένειά μου, βάλαμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ” για να μπορέσουμε να βοηθηθούμε και να το ξεπεράσουμε. Η επαφή με τους ανθρώπους που βίωσαν κάποια απώλεια δικού τους ατόμου μετά από αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, λειτούργησε σαν ψυχοθεραπεία».

«Ευτυχώς, τα παιδιά μου είναι μεγάλα και μπορώ να διαθέσω χρόνο για να κυνηγήσω τους δολοφόνους της γυναίκας μου αλλά και των εν δυνάμει θυμάτων. Η πολιτεία πρέπει να κάνει το αυτονόητο. Ασφαλείς δημόσιες μεταφορές. Δε ζητάμε εκδίκηση παρά μόνον δικαιοσύνη στη μνήμη των νεκρών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις που έκανε για τον ένα χρόνο από την τραγωδία.