Ο Γκόρντον Ράμσεϊ, εκτός από επιτυχημένος τηλεοπτικός σεφ και σκληρός κριτής σε δημοφιλή reality μαγειρικής, είναι ένα ταλέντο που έχει βραβευτεί με πολλά αστέρια Michelin και ξέρει καλά τη δουλειά του.

Ο Ράμσεϊ, λοιπόν, είναι ένα πραγματικό αστέρι και στο YouTube, με εκατοντάδες βίντεο που επιδεικνύουν απλές συμβουλές, κόλπα και συνταγές για μάγειρες όλων των ηλικιών και επιπέδων δεξιοτήτων. Δείτε παρακάτω, λοιπόν, πώς να ψιλοκόψετε σωστά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά βότανα σύμφωνα με τον μετρ του είδους.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με μηδενικές απώλειες

Η προσέγγιση του Γκόρντον Ράμσεϊ για να κόψει ένα κρεμμύδι είναι τυπική, αλλά παραδίδει το βασικό μάθημα με τη συντομία που αποτελεί σήμα κατατεθέν του, σύμφωνα με το mashed.com. Αφού, λοιπόν, καθαρίσετε το κρεμμύδι σας, ο Ράμσεϊ σημειώνει ότι είναι ζωτικής σημασίας να αφήσετε τη ρίζα άθικτη, εκτός αν σας αρέσει να κλαίτε μέσα στο στιφάδο σας. Το κόψιμο της ρίζας, προειδοποιεί ο Ράμσεϊ, επιτρέπει στο κρεμμύδι να «αιμορραγεί» τους πιο ισχυρούς χυμούς που προκαλούν κλάματα.

Αφού τα δάκρυα έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια, η υπόλοιπη διαδικασία περιλαμβάνει το λεπτό σταυρωτό κόψιμο του κρεμμυδιού σε λεπτούς κύβους, μέχρι τη ρίζα. Αν πάντα ακολουθούσατε μια πιο «ρουστίκ» προσέγγιση στην προετοιμασία των κρεμμυδιών σας για το τηγάνι, αξίζει να εξασκηθείτε στην πιο εκλεπτυσμένη τεχνική του σεφ μέχρι να γίνει δεύτερη φύση σας. Όχι μόνο θα έχετε μεγαλύτερη απόδοση και λεπτότερους κύβους, αλλά θα αποφύγετε, επίσης, να διακόψετε τη ροή εργασίας σας από τα ανεπιθύμητα δάκρυα που προέρχονται από τα κρεμμύδια.

Ψιλοκόψτε τα αρωματικά βότανα χωρίς ακαταστασία

Μαϊντανός

Είναι δελεαστικό να ψιλοκόβετε πρόχειρα ή ακόμα και να σκίζετε την τελευταία στιγμή τα φρέσκα βότανα για να προσθέσετε μια τελευταία πινελιά στο φαγητό σας. Πού είναι το κακό; Όπως κηρύσσει ο Ράμσεϊ στο «Culinary Genius», αυτή η αφηρημένη προσέγγιση αφήνει στην πραγματικότητα πολύ άρωμα στο ξύλο κοπής (ή στα δάχτυλά σας) αντί για το πιάτο σας.

Με αυτόν τον τρόπο η σανίδα κοπής σας παίρνει μια αρρωστημένη πράσινη απόχρωση και αυτός ο λεκές δεν σημαίνει απλώς περισσότερο τρίψιμο για εσάς αργότερα –είναι απόδειξη ότι μεγάλο μέρος της γεύσης των βοτάνων αφαιρέθηκε μέσω της βάναυσης «πίεσης» σας, όπως το τοποθετεί ο Ράμσεϊ.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι μια λεπτή προσέγγιση, είτε κόβετε προσεκτικά το σχοινόπρασο σε μικροσκοπικούς κυλίνδρους είτε ψιλοκόβετε τον μαϊντανό για τα γεμιστά σας. Όπως δεν θα πιέζατε ένα μπιφτέκι στη μέση του ψησίματος, στέλνοντας όλο αυτό το ζουμί στη φωτιά, έτσι εξηγεί ο Ράμσεϊ, με τον ίδιο τρόπο και σεβασμό πρέπει να συμπεριφερθείτε στα ισχυρά, ζουμερά και συχνά ακριβά φρέσκα βότανα σας.

Ψιλοκόψτε το σκόρδο με το μαχαίρι

Σεφ που λιώνσει σκόρδο

Θέλετε να μετατρέψετε το σκόρδο σε μια ισχυρή πάστα χωρίς να έχετε στα χέρια σας πρέσα; Ο Ράμσεϊ σας καλύπτει με ένα απλό κόλπο που χρησιμοποιεί και δεν είναι άλλο από την προσθήκη αλατιού. Σύμφωνα με τον βραβευμένο σεφ, λοιπόν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε τη σκελίδα σκόρδου με το πίσω μέρος του μαχαιριού σας, να αφαιρέσετε την ενοχλητική φλούδα, και στη συνέχεια να ψιλοκόψετε το σκόρδο σε μια κολλώδη πάστα, αφού έχετε πασπαλίσει με χοντρό αλάτι.

Ο Ράμσεϊ σημειώνει ότι το αλάτι λειτουργεί, επίσης, σαν συνδετικός παράγοντας και εμποδίζει όλα αυτά τα κομματάκια σκόρδου να ξεχειλίσουν από το ξύλο κοπής. Επιπλέον, το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιείτε αλάτι σε όποιο πιάτο χρειάζεστε το σκόρδο, οπότε ανάλογα με τις ανάγκες σας σε αλάτι, μπορεί να είστε ένα βήμα μπροστά από το παιχνίδι του καρυκεύματος. Αλλά θυμηθείτε να προσαρμόσετε ανάλογα τη συνολική περιεκτικότητα του πιάτου σε αλάτι όταν χρησιμοποιείτε αυτό το χρήσιμο hack.