Η Τουρκία καταγγέλλει τις ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Ζητά την έναρξη «διαβουλεύσεων» σχετικά με τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:49
20/08/2018
Η Τουρκία καταγγέλλει τις ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
6
loading

Η Τουρκία κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διανεμήθηκε σήμερα στα μέλη του ΠΟΕ.

Η Άγκυρα ζητά επισήμως την έναρξη «διαβουλεύσεων» με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αίτημα που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία διευθέτησης των διαφορών.

«Η Τουρκία αιτήθηκε να διεξαχθούν διαβουλεύσεις, στους κόλπους του ΠΟΕ, με τις ΗΠΑ σχετικά με τους πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, τους οποίος επέβαλαν οι ΗΠΑ. Το αίτημα γνωστοποιήθηκε στα κράτη μέλη του ΠΟΕ την 20η Αυγούστου» εξηγείται στο σχετικό έγγραφο, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Sputnik και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η τουρκική και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να βρουν μια λύση μέσω του διαλόγου, ειδάλλως η Τουρκία μπορεί να ζητήσει επιδίκαση από επιτροπή του ΠΟΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΚΑΡΒΑΣ

  Ερχεται η σειρα μας μετα την τουρκια. Μην χαιρομαστε βλακοδως.

 2. avatar Οὖτις

  Τὸ τουρκικὸν κράτος ........... μὲ πεντήκοντα περίπου ὑποδούλους λαοὺς ἑλληνικῆς καταγωγῆς καταγγέλλει τὰς ΗΠΑ εἰς τὸν Παγκόσμιον Ὀργανισμὸν Ἐμπορίου.

  Ἔκ τοῦ Ὁμήρου μόνον ἀναφέρω 28 ὑπόδουλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΗ: Ἀλιζῶνες - Ἀμαζόνες - Ἄριμοι - Ἀσκάνιοι - Δάρδανοι - Ἐνετοὶ - Ἐρυθίνιοι - Θράκες - Θύμβριοι - Ἰάονες - Ἴμβριοι - Κάρες - Καύκωνες - Κήτειοι - Κίλικες - Κύπριοι - Λέλεγες - Λύκιοι - Μάγνητες - Μαίονες - Μυσοί - Παφλαγόνες - Πελασγοί - Σίντιες - Σόλυμοι - Τενέδιοι - Τρῶες - Φρύγες.

  1. avatar @ Οὖτις

   Καλη η αναφορα σας στους αρχαιους που εχουν υποδουλωσει οι Τουρκοι.Ομως θα ητο πιο ενδιαφερον να αναφερατε τους σημερινους υποδουλωμενους λαους οπως οι Αρμενιοι,οι Κουρδοι,οι Συριοι,οι Ιρανοι και αλλοι.Η μογγολικη σημερινη τουρκικη φυλη που στο διαβα της μεχρι να βγει στο Αιγαιο κατεστρεψε λαμπρους πολιτισμους.

 3. avatar WIRWOLF

  Δικηγόρο έχουν, ωραία δεν τους χρειάζεται . Ιμάμη θέλουν να μιλήσει στον Αλλάχ να τους περιμένει με τις παρθένες και τα πιλάφια ,άσε παρθένες εδώ δεν περισσεύουν αλλά από πιλάφια με τα πήλινα τα κεσεδακια θα τα φέρουμε από Ελλάδα να τους ρίξουμε Όσα τραβάει η ψυχή τους.

 4. avatar Αναντικατάστατος

  Καταφεύγουν τα ορκ σε διεθνή οργανισμό για να βρουν το δίκιο τους !
  Αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου, που τα εγκλήματά τους γεμίζουν δωδεκάτομη εγκυκλοπαίδεια.
  Γενοκτονία Αρμενίων, Κύπρος, συνθήκη της Λωζάνης για Ίμβρο και Τένεδο, Κουρδικό, φυλακίσεις δεκάδων χιλιάδων αθώων κλπ κλπ.
  Παρόλα αυτά ο δικτατορίσκος έχει απανωτά ραντεβού με τους Γάλλους και τους Γερμανούς αναζητώντας συνασπισμό εναντίον του Τραμπ.
  Βλέπεις η γαργάρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι μοναδικό προνόμιο του δικού μας ασπόνδυλου, το εξασκούν κι άλλοι στην πολιτισμένη μας Ευρώπη.

 5. avatar Trump the memeti-killer

  Πιστεύουν ότι ο παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου θα τους κάνει ντα; Μάλλον θα κατεβάσει τα παντελόνια του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει